Не може да се иска наем за машините, при положение,

...
Не може да се иска наем за машините, при положение,
Коментари Харесай

Председателят на ЦИК: Машините за гласуване в чужбина са достатъчно

Не може да се желае наем за машините, в случай, че сме платили парите за 9 600 машини. Това съобщи ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова в утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на идните предварителни парламентарни и президентски избори на 14 ноември.

Нейкова се надява да има още бройки машини за гласоподаване на изборите, като през днешния ден следва да бъде оповестена новата социална поръчка. В момента, в който се подписа контракт, финансирането за спомагателните машини ще бъде предоставено на ЦИК.

Според нея не може да се слагат условия на страната като искане на наем за машини.

Камелия Нейкова се надява да спре практиката за въпроси, че изборите се провеждат от някого различен с изключение на от ЦИК. Не може ЦИК в тази ситуация държавния орган, който е претрупан да ръководи изборния развой, да бъде заобикалян, настоя тя.

Това, което са открили ЦИК е, че е имало много пропуски в отразяването на преференциите от предходните избори. Това, което не доближава на ЦИК да ги усъвършенства, е времето. Към сегашния миг решението на ЦИК е да се гласоподава с една карта, само че да има две машини в изборната секция. Предстои да бъде решено по какъв начин да наподобява екрана.

Нейкова увери, че има задоволително машини в чужбина. Секциите няма да бъдат повече от вота на 11 юли.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР