Не могат да се очаква цените, подадени от топлофикационните дружества

...
Не могат да се очаква цените, подадени от топлофикационните дружества
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: 50% ръст на цената на топлинната енергия е санитарен минимум



" Не могат да се чака цените, подадени от топлофикационните сдружения в заявление до КЕВР на 31 март, да се осъществят от 1 юли . Увеличението, което желаят от Велико Търново, е надалеч в историята, защото се е случило с подаването на заявките преди 31 март. Всяка топлофикация попълня модел, в който декларира своите разноски, присъщи за производството на топлинна сила. Към оня миг се е работело с данни, които са несъответстващи към този миг ".

Това разясни пред БНР Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения. И добави, че сега се съпоставят София и Велико Търново - най-голямата и най-малката топлофикации в страната :

" Велико Търново има доста малко клиенти, само че заплаща най-скъпия газ, тъй като е към разпределителен водопровод. Разходите, като се разделят на дребното количество сила, които ще осъществят - надлежно, когато знаменателят е дребен, резултатът е висок. В София е противоположното. Като се извърнат в проценти, нещата звучат стряскащо. Но това няма директна връзка с цените, които ще излязат към 1 юли в решението на КЕВР ".

В предаването " Нещо повече " Георгиев още веднъж напомни, че 50% нарастване на цената на топлинната сила е хигиеничен най-малко, с цел да могат топлофикациите да продължат да работят .

" Този % наподобява шоков. Но до момента цените на парното и топлата вода се променяха по-често, а тук приказваме за едногодишен интервал на задържане на цената. Затова този % не може да е и 10 на 100, да вземем за пример ".

Интервюто с Кремен Георгиев можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР