Не мога да повярвам, че доживяхме да видим, че България

...
Не мога да повярвам, че доживяхме да видим, че България
Коментари Харесай

Андрей Новаков, ГЕРБ: Четвъртото поредно отхвърляне на Плана за възстановяване означава краен и срамен провал

Не мога да допускам, че доживяхме да забележим, че България финансира Европейския съюз, защото сега не получаваме никакви средства от Съюза, а нашите вноски към него вървят, сподели в изявление евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. „ Това значи, че България сега внася доста повече в Европейски Съюз, в сравнение с получава. Четвърто следващо отменяне значи краен и неприличен неуспех в подготовката на Плана за възобновяване и резистентност. Искрено се надявам държавното управление да потърси помощ. Не е срамно, в случай че не знае да пита. И тук, в Екологичен потенциал има хора, които дълго работихме по разпоредбите за проектите за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии, тъй като от тук насетне всеки ден пораства шансът да изгубим пари. “

- Европейска комисия желае 70% от средствата да бъдат контрактувани до края на годината. Възможно ли е това?

Аз не мисля, че това е допустимо, защото другите страни са получили общо към 80 милиарда. Те ги договарят от предишния октомври или даже по-рано. За страдание България закъснява доста и не мисля, че ще може да реализира по този начин контрактуваните цели да контракти 70% за шест месеца, в случай, че една година не могат да го одобрят.

- България би трябвало да получи близо 13 милиарда лв. по този проект. Ако не успее да ги контракти, какво ще стане с недоговорените пари?

За страдание парите би трябвало да се употребяват до 2026 година и всичко, което не е употребявано към този миг ще се върне към Европейския бюджет и нашите общини и компании ще бъдат лишени от сходно финансиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР