Не минава нито един ден, без да се почерпите с

...
Не минава нито един ден, без да се почерпите с
Коментари Харесай

Топ съвети за преодоляване на захарната зависимост

Не минава нито един ден, без да се почерпите с няколко от обичаните си божествен сладкиши? Не можете да кажете Лека нощ, без да довършите вечерята си с шоколад? Ставате раздразнителни, когато вашият обичан не помни да ви купи стремежи кроасан? Не можете да се концентрирате върху ученето, когато до вас няма сладки бонбони?

Много хора всекидневно усещат мощно предпочитание за сладки храни, които разказват като взаимозависимост към захар. И не са надалеч от истината - захарта в действителност може да сътвори взаимозависимост.

Проявеното предпочитание за сладки храни не е обезпокоително. Но в случай че желанието за сладко се появява прекомерно постоянно и не можете да го игнорирате, значи имате проблем.

Не е загадка, че прекомерната консумация на захар е опасност за здравето и може да докара до наднормено тегло, дентални проблеми, отичане на корема, главоболие и др.

Следните препоръки ще ви оказват помощ да намалите потреблението на захар и да поддържате нуждата за сладки храни в рамките на естественото:

В моменти на рецесия си вземете дъвка. Искате да се отървете от желанието за сладко? Поощрете се с дъвка. С ментовия усет ще " залъжете " мозъка и скоро желанието за вкусни пастички ще изчезне.

Всъщност, вие посягате към сладкото, когато търсите успокоение и благополучие, тъй като захарта усъвършенства настроението. Когато усетите, че отрицателните страсти ви нападат, станете и направете нещо, което ще ви разсее. Дори и дребен телефонен диалог с мечтан човек или най-хубав другар, може да ви избави от един шоколад, т.е. над 500 калории./page

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР