Националният ансамбъл по художествена гимнастика е на лагер на Спортпалас

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика е на лагер на Спортпалас
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Вярвам, че момичетата ще изиграят съчетанията без грешка

Националният отбор по художествена гимнастика е на лагер на " Спортпалас " преди Европейското състезание, което към този момент стартира в Будапеща. Момичетата на Весела Димитрова и на Ясена Стойнева през днешния ден направиха последната си подготовка край морето преди на следващия ден да отпътуват за столицата на Унгария.

На шампионата на Стария континент Камелия Петрова, Маргарита Василева, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Магдалина Миневска ще имат нелеката задача да пазят европейската си купа.

" Доволна съм от подготовката на девойките. Направихме един доста прекрасен и доста потребен лагер на " Спортпалас " във Варна, тъй че с неспокойствие чакаме стартовете на Европейското състезание. Естествено, направихме някои леки промени в съчетанията за да сме по-конкурентоспособни. Надявам се на Европейското състезание девойките да покажат в действителност една постоянна игра, която да е причина за по-високи цели на Олимпиадата ", съобщи пред БНР старши-треньорът на отбора Весела Димитрова.

" Работим редом и по двете съчетания. Все още им липсва централизация до края, с цел да изиграят и двете без неточност. Те имат проект, който би трябвало да изпълнят тъкмо за тази цел - да могат да се показват постоянния в двете композиции. Наблюдаваме едно израстване в тях. С всяко последващо съревнование съумяват да показват все по-добре съчетанията си. Не мога да кажа в кое ги чувствам по-стабилни. Понякога обръчите вървят по-добре, от време на време са лентите. Наистина се надявам подготовката, която сме провели, да е вярна и добра, с цел да могат да са постоянни и в двете изигравания ", добави Димитрова.

" Ние имаме много висока стартова оценка и на двете съчетания и не съм съгласна, че единствено тимовете на Израел и на Италия са ни конкуренция. В момента всички имат съвсем еднакъв брой стартови оценки поради правилника, който е стеснен в оценката за осъществяване. Според мен, който играе без неточност, той ще завоюва. Мисля, че в случай че ние успеем ще бъдем сигурно в медалите. Не потеглям с някакви кой знае какви упования. Силно имам вяра, че те ще изиграят съчетанията без неточност, а за класиране изобщо не сме мислили. Дано да са постоянни, събота да е техният ден и да покажат това, което работиха толкоз време ", приключи Весела Димитрова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР