За следващия едногодишен период цената на електроенергията от АЕЦ Козлодуй

...
За следващия едногодишен период цената на електроенергията от АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

КЕВР успокоява: От 1 юли цената на тока за бита ще се повиши с около 2%

За идващия едногодишен интервал цената на електрическата енергия от „ АЕЦ Козлодуй ” ще остане на практика непроменена, разгласи на умишлен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Той посочи, че централата е поискала в началото повдигане с 30%, само че след това то е било оттеглено. В понеделник – 20 май е постъпило второ със съвпадане с поисканата сума от минлата година.

„ Миналата година АЕЦ „ Козлодуй ” изиска цена от 69,77 стотинки, а тази по-ниска - 69, 14 стотинки. След преценка на специалистите ни, няма съображение тази година Комисията да се произнесе за друга цена от миналогодишната “, разясни Иванов. 

На 1 юли няма да произнесем доста по-висока стойност. Средното изменение на цената на тока ще бъде към 2%, успокои той.

По думите му се акумулира напрежение, провокирано от изказвания на съответни лица. „ Гражданите да не изпитват паника за цената на електрическата енергия, която ще определим на 1 юли. Всички други тълкувания са спекулативни и не бих желал да преобладават във вашите изявления “, обърна се Иванов към представителите на медиите.

Според него на база покриването на недостига във Фонд „ Сигурност на Електроенерийната Система “ ще почива и окончателното решение за цената на тока. „ Най-важни са прогнозите на тока от 1 юли 2024 година до 30 юли 2025 година КЕВР постоянно регистрира публичния интерес “, добави Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР