Не изключвам варианта ПП-ДБ и Спаси София“ да се разберат

...
Не изключвам варианта ПП-ДБ и Спаси София“ да се разберат
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: ППДБСС може да се разберат с ГЕРБ за СОС, но този вариант ще е лош за града

„ Не изключвам разновидността ПП-ДБ и „ Спаси София “ да се схванат с ГЕРБ за СОС. Но този вид ще е неприятен за града. “

Това сподели в „ Добро утро, Европа “ ръководителят на БСП-София Иван Таков.

 

Преди две седмици начертах на сътрудниците от другите политически групи в СОС по какъв начин може да се излезе от обстановката с блокажа по избора на ръководител на СОС. Това не е най-важната тематика за нас. Преди да бъде определена тази фигура ние искахме да поговорим по значимите тематики за града. За политиките на които те и ние държим, да забележим дали имаме пресечни точки за нещо. Ние към този момент имаме импортирани два отчета, които са напълно консистентни.

Законът е безапелационен. Ако три месеца не заседава Общинския съвет, може да има нови избори за общински съветници, а не, в случай че няма определен ръководител. Ние заседаваме всяка седмица.

Хората не чакат избора на ръководител на СОС, а чакат да им се решат значимите проблеми. Ние желаеме да седнем да поговорим за значимите за нас и тях тематики. Искаме да ги решим тези неща. Ние имаме наш претендент за ръководител на СОС. Абсолютно неподготвени бяха сътрудниците за първото съвещание на СОС, не бяха водени диалози с никой. След това кметът изпрати предложения на ръководителите на партиите - един ден преди диалозите, а те нямат такова касателство с общинската политика.

Групата на Българска социалистическа партия в СОС няма да поддържа повдигане на локални налози и такси.

Ясно казахме, че сглобката на национално равнище е нездравословна за страната. Ние ще се борим против такава сглобка на локално равнище. ПП-ДБ подариха смокинов лист на ГЕРБ. Вместо да се приказва за техните провали, те вкараха тематиката за националния празник и паметника на руската войска. Ние, в случай че има такава сглобка в СОС, ние ще сме ясна съпротива.

Ние имаме нашата кандидатура за ръководител на СОС. Ще отидем на тези диалози с сътрудниците от ПП-ДБ- “Спаси София “ в този момент тази седмица. Надявам се преди всичко да намерим схващане по значимите неща за града. Аз съм сигурен, че оттова може да намерим и сечение за ръководител на общинския съвет.

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР