"Не е имало 2 папки на 4 февруари 1997 г.

...
"Не е имало 2 папки на 4 февруари 1997 г.
Коментари Харесай

Не е имало 2 папки на 04.02.1997 г., тогава беше истинската Промяна: Първанов

"Не е имало 2 папки на 4 февруари 1997 година Смешни са мненията и по известната фотография, на която сякаш Кольо Добрев връща мандата. Тези фотоси са от връчването на мандата от президента Стоянов.

Казвам го като непосреден очевидец, тъй като всичките ни срещи тогава бяха на тримата - Кольо, Стоянов и аз ", напомни на 25-годишнината от историческата дата експрезидентът Георги Първанов. Той беше измежду главните посетители на конференцията Власт и Лидерство, проведена от Института Николай Добрев.

Друг от тях беше проф. Искра Баева, за която Първанов призна:

"Ако съм в политиката към този момент 30 години, заслугата е нейна - тя стана и ме предложи в управлението на Българска социалистическа партия ( от 1991 година до самия завършек на 1996 година е заместник-председател). В залата на конгреса тогава от хилядите ме познаваха единствено двама души - общинската ми председателка и Баева ".

Част от прелома на 4 февруари 1997 година е и вицепрезидентът Илияна Йотова, която приказва пред гостите на конференцията за Промяната.

Тя съобщи, че без отхвърли на Българска социалистическа партия от властта тогава, сбъднат от номинирания за министър председател вътрешен министър Николай Добрев и водача на Българска социалистическа партия в оня миг Георги Първанов, отвори пътя на смяната и в самата партия, и в страната - с цел да бъде през днешния ден член и на Европейски Съюз, и на НАТО.

Двамата с Първанов бяха безапелационни, че това в действителност е огромната, историческата Промяна . Във време, когато България няма нито един съдружник, а е в обстановка на свободно рухване и пред революция, в икономическа злополука след разпадането на половинвековната система на социалистическия блок.

Двамата приказваха и за разликите сред Българска социалистическа партия тогава и в този момент.

"Когато станах ръководител, като на новобранец, бяха ми сглобили Изпълнително бюро, в което най-малко половината хора бяха мои съперници. Не съм се замислял даже не да изключвам от Партията, да махна от бюрото или дори да подходя с обидна дума към някого, който не е бил на моето мнение. На идващия конгрес против мен излязоха като претенденти за ръководител Румен Овчаров, Таня Дончева.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР