Не би следвало ПП/ДБ еднолично да назначат новия заместник-министър на

...
Не би следвало ПП/ДБ еднолично да назначат новия заместник-министър на
Коментари Харесай

Борисов не оставя новия зам.-министър на МВР в ръцете на ПП

Не би следвало ПП/ДБ еднолично да назначат новия заместник-министър на вътрешните работи по оперативната активност, откакто досегашният подобен Стоян Темелакиев бе уволнен след митингите против БФС от предходната седмица.

Това мнение изрази в парламентарните коридори ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Не би трябвало (ПП/ДБ еднолично да създадат назначението - бел.ред.). Защото аз преди време единствено показах хора, които през последните години са работили и назначавани от тях. Зам.-министъра по оперативната активност, който уволниха, Темелакиев, беше заместител на Бойко Рашков. В последните 3 години всичко на върховен и междинен управнически пост, което е било от ГЕРБ, е уволнено ", сподели той.

До момента обаче не са водени диалози сред сътрудниците в " некоалицията " по отношение на съответни имена.
 Калин Стоянов няма да хвърли оставка
Калин Стоянов няма да хвърли оставка

Министерство на вътрешните работи тотално се разграничава по повод експанзията на протестиращи и на служители на реда

За Борисов тематиката с оставката на Министерство на вътрешните работи шефа Калин Стоянов към този момент е затворена. Вчера обаче министър председателят да изготви два подробни отчета за полицейското принуждение и за насилието от страна на протестиращите и по отношение на това, което е написано в тях, щял да образува отношението си по отношение на министъра и министерството. Значи ли това, че раздора сред ПП/ДБ и ГЕРБ по тематиката не престават?

" Не мога да приказвам от името на акад. Денков и от името на държавното управление, тъй като многократно сте чули, че това е държавно управление на Политическа партия и без Мария Габриел всички министерства са техни ", колеблив бе водачът на ГЕРБ на въпрос на News.bg.

Финансовият министър Асен Василев е схванал, че решенията се взимат от Народното събрание и в последните дни работи интензивно с депутатите на ГЕРБ, като по-този метод доста по-лесно ще се вземат решенията, касаещи бюджета, оптимист бе Борисов.

А във връзка с данъчните закони, от които зависи бюджета, само че които бяха неодобрени от Бюджетна комисия - то в случай че Василев работи по същия метод и във връзка с тях, ГЕРБ са склонни да кажат " да " на първо четене, с цел да се преработят съществено преди второ. Мерки като " донос-бонус " обаче няма да срещнат поддръжка,  категоричен бе Бойко Борисов.
 Донос-бонус и намаляването на кеша скараха депутатите
Донос-бонус и намаляването на кеша скараха депутатите

Има Такъв Народ приканиха Асен Василев да си подаде оставката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР