Назначеният от руснаците за кмет на село Лазурни в окупираната

...
Назначеният от руснаците за кмет на село Лазурни в окупираната
Коментари Харесай

Окупаторите на село в Херсонска област заплашиха да лишат украинците от инсулин

Назначеният от руснаците за кмет на село Лазурни в окупираната част на Херсонска област разгласи, че жителите, които не са си извадили съветски паспорти, няма да получават инсулин.

Във видеообръщение към локалните поданици Александър Дудка отбелязва, че жителите на селото, които са останали жители на Украйна, няма да получават медикаменти, закупени за сметка на съветския бюджет.

За думите на Дудка в Телеграм оповестява изданието " Сирена ", предава " Свобода ".

" На първо място, това се отнася за инсулина (...). Същото ще важи и за издаването на филантропична помощ ", споделя Дудка.

Ръководителят на администрацията на селото също по този начин подлага на критика родителите, чиито деца стопираха да вървят на учебно заведение след завладяването на Лазурни от Русия, и ги заплаши с административна и наказателна отговорност.

Дудка нарича тези, които не са съгласни с анексирането на района от Русия, " чакатели " и ги прикани " да си съберат нещата и да се подготвят да си потеглят ".

" Север Реалии " обръща внимание, че Дудка не за първи път насочва сходни закани. Например през юни той сподели, че без съветски паспорти хората няма да могат да си намерят работа, както и да получават филантропична помощ и пенсии.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР