Най-вероятно ще се опитат с временни мерки да си купят

...
Най-вероятно ще се опитат с временни мерки да си купят
Коментари Харесай

Хампарцумян: Светът влиза в рецесия, понижението на цените може да отнеме години, старият свят няма да се върне

" Най-вероятно ще се опитат с краткотрайни ограничения да си купят време или да обезпечат поддръжка, за оцеляване на най-засегнатите компании. Премахването на акциза на газа краткотрайно ще свърши работа, само че това не е резистентен модел. Вярно, ние не сме огромни консуматори на газ, ще се намерят новите вериги за доставка и на недопечен нефт, и на газ ", сподели ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян пред.

Според него рафинерията ще си пренастрои процесите по този начин, че да работят с по-лек нефт. " Това може би ще бъде обвързвано с повишаване на горива и силата. Бизнесът е разнороден. В момента за някои конюнктурата работи в тяхна изгода, за други тя ги вкарва в спешно положение. Понижението на цените може да отнеме години. Имаме война, жестока експанзия на доста близо, имаме нарушение на обичайните доставки на сила, които от дълго време трябваше да сме диверсифицирали ", добави Хампарцумян.

Според него има всички признаци, че светът влиза в криза. " Ще удари по друг метод другите страни и другите бизнеси, само че ни чакат по-сложни и по-трудни времена. Трябва да станем конкурентни, тъй като веригите за произвеждане и за доставка и без Ковид-19, и без война бяха тръгнали да се съкратяват. Никой не желае да зависи толкоз доста от Китай ", разясни ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите.

И бе безапелационен, че остарелият свят няма да се върне. " Бизнесът желае от нашите нещастни 10% корпоративен налог поддръжка, с цел да се оправят с рецесията. Добре, тази поддръжка 7-8 месеца, а след това какво ще вършат? А в случай че не паднат цените на силата? Мораториум на цената на газа е краткотрайно нездравословно решение, само че в случай че това е единственото, което се сещат да създадат, да го създадат. Държавата няма пари, тя е един преразпределител ", посочи Левон Хампарцумян. Попитан какво ще се промени при кредитирането, той отговори: " По-труден ще стане достъпът до заеми. Дори Ковид-19 повлия по-малко отрицателно, в сравнение с чакахме. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР