Най-важно е бързо да започнем да решаваме проблемите на хората,

...
Най-важно е бързо да започнем да решаваме проблемите на хората,
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Най-важно е бързо да започнем да решаваме проблемите на хората

Най-важно е бързо да стартираме да решаваме проблемите на хората, трупани с години.

На първо място това е сериозна дисциплинираност, непоклатимост на обществените финанси.
На второ място са всички антикризисни закони и ограничения, и несъмнено, правосъдната промяна, за която всички други приказват.
Това съобщи някогашният здравен министър проф. доктор Костадин Ангелов от ГЕРБ в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Той сподели, че са подготвени да седнат на диалог с всеки един, който търси спор, както за правосъдната промяна, по този начин и за битката с корупцията и с закононарушенията.
„ За да тръгне правосъдната промяна би трябвало да има огромен публичен спор и консенсус. Не може една промяна да се мери единствено с един човек.

За да имаме смяна на лицето на основния прокурор и концентрацията на власт “, акцентира той.

„ Самото Народно събрание не може да промени правосъдната система, тя е самостоятелна власт. Ако желаеме да стигнем до някакъв консенсус, би трябвало да възстановим разговора “, добави проф. Ангелов.
Излъчването на ръководител на Народно събрание от най-голямата партия е политическата логичност. Това е правилото, по който се е работило във всяко едно Народно събрание от 1997 година насам.
Вчера г-н Христо Иванов предложи всички да се обединим към някакъв принцип, като най-старият народен представител в Народно събрание, а през днешния ден госпожа Нинова показа концепцията.

Днес имахме едно болшинство, при което надви разсъдъка. Надявам се към този момент Народното събрание да проработи “, обясни проф. Костадин Ангелов.
Той обаче посочи: „ Не търсете сега болшинство “.
„ Наше конституционно обвързване е ГЕРБ да вземе първия мандат и да предложи държавно управление. Множеството рецесии ни задължават.

Вчера финансовият министър изнесе доста притеснителни данни за бюджета. Това е резултатът от политическия авантюризъм “, посочи той.
„ Сега се приказва за нарастване на пенсиите с 20% – добре, ние сме даже за 30%, само че би трябвало да е ясно от кое място ще се вземат тези пари.
Трябва да кажем истината на хората. Ако ще се замеряме с популизъм – ние имаме доста хрумвания “, сподели някогашният здравен министър.

„ Условията да влезем в еврозоната е 3% недостиг. Ако това ние задачата, би трябвало да се съобразим “, сподели още проф. Ангелов.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР