Най-важните плюсове, които Пловдив може да натрупа като Европейска столица

...
Най-важните плюсове, които Пловдив може да натрупа като Европейска столица
Коментари Харесай

Пловдив трябва да запази интереса на туристите и след 2019-а година

Най-важните плюсове, които Пловдив може да натрупа като Европейска столица на културата през 2019-а година, е да резервира интереса на туристите и след края на огромното събитие. Такъв съвет даде на пловдивчани маркетинг Директорът на Сан Себастиан – Европейска столица на културата за 2016. От туристическия отрасъл в Пловдив декларират, че са подготвени да отговорят на предизвикването.

Пловдив

Пловдивските туроператори имат упоритостта да трансформират визията за страната ни като дестинация единствено за зимни и летни почивки и работят за развиване на профилираният туризъм.
Пламен Петров, управител на туристическа компания:
" Нашата цел е да избягаме от всеобщия туризъм и да покажем на света това, с което разполагаме като естествени дадености и културно-исторически монументи. "
Въпреки че е известен испански курорт, Сан Себастиан означи сериозен туристически скок през предходната година, когато градът бе хазаин на най-голямата европейска културна стратегия.
Фернандо Алварес Буска, маркетинг шеф на Сан Себастиан 2016 – Европейска столица на културата:
" Със сигурност мога да Ви кажа, че марката " Европейска столица на културата " докара доста повече хора в Сан Себастиан, в сравнение с другояче биха пристигнали. Разбира се, значимо е какъв брой гости ще дойдат през 2019-а година. Но е още по-важно какъв брой хора ще продължат да идват в Пловдив по-късно. "
Българските туроператори са уверени, че имат потенциал да посрещнат огромен брой туристи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР