Най-скъпият производител на ликьор в света разбра какво може да

...
Най-скъпият производител на ликьор в света разбра какво може да
Коментари Харесай

Най-скъпа марка алкохол, която още не сте чували, изгуби $8 милиарда за ден

Най-скъпият производител на ликьор в света разбра какво може да ти коства да бъдеш подложен на критика от властта в Китай. Акциите на компанията Kweichow Moutai, която е измежду най-добре представящите се китайски марки на фондовия пазар, изгуби 5,7% от цената на акциите си единствено в петък.

Това пристигна вследствие на обява в новинарската организация " Цинхуа ", която показа " разумен обзор " на сдружението. Спадът съумя да изтрие 8 милиарда $ от пазарната капитализация на Moutai, написа CNN Money.

" Важно е за Kweichow Moutai, чиято пазарна капитализация доближава 900 милиарда юана, да забави темпото ", се споделя в обявата.

 Kweichow Moutai съобщи на вложителите, че акциите й са прекомерно скъпи
Тази компания съобщи на вложителите, че акциите й са прекомерно скъпи

След коментар от китайския официоз

" Спекулациите ще причинят големи вреди на скъпите бумаги на компанията ", споделят още от организацията и допълват, че тяхната стойност е повишена " прекомерно доста " напоследък.

От началото на годината акциите на компанията са в напредък и са поскъпнали със 107%. Капитализацията й доближава 130,9 милиарда $, като по този индикатор сдружението изпревари колоси в промишлеността, като Diegeo Johnnie Walker.

В края на предходната седмица капитализацията на китайската корпорация е достигнала рекордните 71,5 милиарда $.

Разположена в югоизточната част на провинция Гуанджоу Mautai създава първокачествен ликьор, именуван в азиатската страна байжиу. Той се създава от ориз и житното растение сорго, като алкохолната му централизация е над 50%.

 Новата най-скъпа марка алкохол в света идва от Китай и даже не сте я чували
Новата най-скъпа марка алкохол в света идва от Китай и даже не сте я чували

Тя изпревари производителя на Johnnie Walker
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР