Най-разумно е изготвеният от правителството в оставка на ГЕРБ пран

...
Най-разумно е изготвеният от правителството в оставка на ГЕРБ пран
Коментари Харесай

Калфин: Планът на ГЕРБ за възстановяване да се внесе в ЕК, а после да се коригира

Най-разумно е направеният от държавното управление в оставка на ГЕРБ пран за възобновяване и резистентност да бъде импортиран в периода на Брюксел до края на април, тъй като няма време за писане на нов проект и забавянето му ще докара и до по-късен достъп до безплатни 12 милиарда лева от европейския бюджет и общ запас от 60 милиарда лева Това разяснява Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд към Европейската комисия., пред БНР в неделя. Според него идващ кабинет да извърши корекциите, които счита за нужни.

Последният вид на проекта за възобновяване и резистентност бе импортиран от ГЕРБ в Народното събрание за утвърждение, само че към момента не е прегледан. Правителството на Бойко Борисов съобщи, че то няма да го внесе в Брюксел, а ще остави това на идващият кабинет. Такъв обаче сигурно няма да има до края на април, защото президентът Румен Радев още не е дал втория изследователски мандат на " ИТН ", откакто първата политическа мощ на изборите ГЕРБ не съумя да сформира кабинет. Държавният глава даде знак, че желае да обезпечи повече време на Народното събрание да одобри ремонти в Изборния кодекс, които да подсигуряват по-голяма изборна интензивност и по-честен избор.

Подготовката на подобен проект лишава месеци и в случай че България стартира още веднъж, това значи нови съвещания, които ще лишават време, а следствията са, че страната ни ще има достъп до средствата от Европейския съюз по-късно, уточни Калфин.

" Има доста рецензии, може би с съображение. Но няма опция да се написа нов проект. Или този, или непосредствен до този проект ще бъде импортиран. По-добре е да бъде импортиран, с цел да може България да има достъп до първите средства, които отпуска Европейският съюз ", сподели Калфин.

Плановете на Брюксел са първите заплащания по проекта да стартират през септември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР