Най-продаваните смартфони в Африка носят марките Techno и Infinix(снимка: Transsion) Африканците

...
Най-продаваните смартфони в Африка носят марките Techno и Infinix(снимка: Transsion)
Африканците
Коментари Харесай

Смартфоните Tecno и Infinix превзеха Африка


Най-продаваните смарт телефони в Африка носят марките Techno и Infinix
(снимка: Transsion)

Африканците избират смарт телефони с марките Tecno и Infinix, само че интензивно купуват и Samsung устройства, а Xiaomi е на трето място. Като цяло, с татистиката на континента е доста друга от международната.
още по темата
Според отчет на анализаторите от Canalys за продажбите на смарт телефони в Африка през третото тримесечие, пазарът там е повишен с 12% до 17,9 милиона единици. Лидер е компанията Transsion, която има марките Tecno, Infinix и Itel.

Transsion се развива доста интензивно на международния пазар, като предлага налични като цена смарт телефони с положителни механически характерности. Този метод работи чудесно в Африка, където продажбите на Transsion са съвсем два пъти по-високи от тези на най-близкия ѝ съперник Samsung.

Третото място е заето от Xiaomi, а всички останали компании са продали по под 1 милион смарт телефона през тримесечието юли-септември на 2023 година.

Заслужава да се отбележат продажбите на Xiaomi, които нарастват със 100% през обсъждания интервал, и на Oppo, която записва растеж от 259%. В същото време продажбите на Samsung са намалели с 13%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР