най-полезно е да спите на една страна с полусвити крака

...
най-полезно е да спите на една страна с полусвити крака
Коментари Харесай

Най-полезните и вредни пози за сън

най-полезно е да спите на една страна с полусвити крайници и ръце, това е най-оптималната поза, облекчаваща напрежението върху гръбначния дирек

Специалистът по съня Джеймс Лейнхард разказа най-полезни пози за сън и предизвести кои положения на тялото са нездравословни за гръбначния ви дирек, написа изданието Т3.

Според експерта най-полезно е да спите на една страна с полусвити крайници и ръце . Това е най-оптималната поза, облекчаваща напрежението върху гръбначния дирек. Лейнхард твърди, че въпреки 70-80% от хората спят по този метод, множеството от тях го вършат погрешно: да вземем за пример изпъват единия крайник, което кара гръбначния дирек да се огъва.

 

 

Друга потребна позиция е по тил. Според Лейнхард, това е съвсем толкоз потребно, колкото спането на една страна, изключително в случай че поставите възглавница под коленете си.

Специалистът обаче не предлага да спите по стомах, което съгласно него натоварва доста врата ви.

 
 

 

По-рано диетоложката от Хонконг Сали Ши-По Пун описа по какъв начин да подобрим съня с вярно хранене. Тя поучава да изяждате две кивита вечер. Според нея изследванията демонстрират, че яденето на този плод час преди лягане оказва помощ да заспите по-бързо, да спите по-дълго и да се събуждате по-рядко през нощта.

 
4 билки за добър сън
 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР