Най-новият филм на Междузвездни войни генерира повече от 450 милиона

...
Най-новият филм на Междузвездни войни генерира повече от 450 милиона
Коментари Харесай

`Междузвездни войни: Последните джедаи` спечели над $450 млн. за седмица

Най-новият филм на " Междузвездни войни " генерира повече от 450 милиона $ от продажбите на билети в международен мащаб през първата седмица, заяви Би Би Си. Филмът надскочи противника си - компютърната анимационна комедия " Фердинанд ", която завоюва 13 милиона $.

Общата сума за " Последните джедаи "  включва 220 милиона $ от кинопрожекциите в Съединени американски щати и Канада, поставяйки кино лентата на второ място в листата на най-посещаваните филми за всички времена за Северна Америка.

Той надмина и последния филм " Междузвездни войни: Силата се пробужда " от 2015 година, който завоюва рекордните 248 милиона $.

На трето място е анимацията на Disney " Коко ", който донесе малко над 10 милиона $ за четвъртата си седмица в американските кина.

„ Междузвездни войни: Последните джедаи “ е осмата част от 40-годишната галактическа сага и е режисиран от Риан Джонсън.

Актьорите Марк Хамил и Кари Фишър още веднъж влязоха в функциите на Люк Скайуокър и принцеса Лея. Британските артисти Дейзи Ридли и Джон Бойега също са измежду актьорския състав.

Филмът е добре признат от критиците и е с положителе избор от 93% на уеб страницата за оценяване на филмите Rotten Tomatoes.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР