Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан пред публика, след години

...
Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан пред публика, след години
Коментари Харесай

САЩ показаха новия стелт бомбардировач В-21 Raider

Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан пред аудитория, след години на скрито създаване. Самолетът е част от отговора на Пентагона на растящото безпокойствие по отношение на предстоящ спор с Китай.

В-21 Рейдър (Нападател) е първият нов американски бомбардировач от повече от 30 години. Почти всеки аспект от програмата по основаването му е конфиденциален. Той беше показан в завода на корпорацията " Нортроп Гръман " в Палмдейл, Калифорния.
B-21 Raider е първият стратегически бомбардировач от повече от три десетилетия. Доказателство е за трайните преимущества на Америка в изобретателността и нововъведенията. Доказателство за дълготрайния ангажимент на департамента за създаване на усъвършенствани качества, които ще укрепят способността на Америка за въздържане на експанзия през днешния ден и в бъдеще.
Лойд Остин, министър на защитата на САЩ 

Остин добави, че В-21 ще бъде незабележим даже за най-модерните системи за противовъздушна защита с помощта на стелт покритието си. Радарът му е планиран да доставя както стандартни, по този начин и нуклеарни муниции с огромна точност.

Новият бомбардировач е част от напъните на Пентагона да модернизира и трите разклонения на своята нуклеарна триада, която включва изстрелвани от силози нуклеарни балистични ракети и изстрелвани от подводници бойни глави, до момента в който се пренастройва от акциите против тероризма през последните десетилетия към противостоене на бързата военна рационализация на Китай.

Китай е на път да се снабди с 1500 нуклеарни оръжия до 2035 г, показва Пентагонът в годишния си отчет за азиатската страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР