Най-ниската температура, която бе измерена тази сутрин, бе в Стара

...
Най-ниската температура, която бе измерена тази сутрин, бе в Стара
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева от НИМХ към БАН предвеща рязко затопляне поне с 20 градуса! Ето кога

Най-ниската температура, която бе измерена тази заран, бе в Стара Загора. Там градусите паднаха до -21°.Това заяви синоптикът от Българска академия на науките Анастасия Стойчева и посочи, че не можем да приказваме за температурен връх.

Тя успокои, че денем температурите бързо ще се покачат. „ Ще има огромна разлика сред утринните и дневни температури, които ще се приближат до нулата ”, уточни Стойчева пред Българска национална телевизия.

И на следващия ден заран температурите ще са негативни.

" Със слънцето през днешния ден температурите ще се намалят и ще има доста огромна разлика сред утринните и тези, които ще станат денем. Очаква ни внезапно стопляне, ще завали дъжд и ще има ниски утринни температури в петък и събота. Очакват се заледявания по планинските проходи. На 3-ти март се чака по-студен въздух от Северозапад. Температурите още веднъж ще се намалят като най-вероятно ще има превалявания от дъжд и сняг.Температурите се покачват идната седмица. Средните ще са 7,8 градуса. В Източна България температурите ще надвишават 10 градуса. Следващата седмица времето ще бъде динамично. През първата половина на идната седмица ще стартира да се топи снежната завивка ".

„ За малко през март ще попаднем в югозападен транспорт и ще пристигна по-топъл въздух. Температурите може от - 15 да се покачат до 5 градуса ”, изясни синоптичката.

„ Метеорологичната пролет ще пристигна във втората половина на месеца, малко преди края му. Най-високите температури се чака да са 19 до 24 градуса.

Очаква ни типично мартенско време, с доста промени и динамичност. Валежите ще бъдат над нормата ”, заключи Стойчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР