Най-награждаваната американска актриса Мерил Стрийп е поискала да запази името

...
Най-награждаваната американска актриса Мерил Стрийп е поискала да запази името
Коментари Харесай

Мерил Стрийп иска да запази името си като търговска марка

Най-награждаваната американска актриса Мерил Стрийп е поискала да резервира името си като комерсиална марка, оповестява Би Би Си. Молбата й е необикновена, защото не се отнася до брандирането на парфюми, играчки или други артикули, а до " появи във филми, по малкия екран и онлайн ", лекции и разпределяне на подписи.

С над 50 номинации за " Оскар " и " Златен глобус " 68-годишната Стрийп е закъсняла, по стандартите на промишлеността. Повечето звезди резервират търговски марки при започване на кариерата си. Сред по-странните случаи са Джей Зи и Бионсе и Дейвид и Виктория Бекъм, патентовали имената на децата си, Парис Хилтън, с права над името си и фразата " That`s hot! " ( " Това е секси! " ), както и Кайли Миноуг и Кайли Дженър, които водят борба за правата над името " Кайли ".

Попзвездата Тейлър Суифт пък е поискала да резервира над 60 изречения от своите песни, в това число напълно нормални изрази като " Ей, от кой момент не сме се виждали? "

Стрийп не е сама - 87-годишният Шон Конъри също подаде молба за права над името си предходната година. През 2005 година пък съдът отхвърли да записва марка на името на известния футболен треньор Алекс Фъргюсън, защото му липсвал " характерен темперамент ".

Стрийп най-вероятно желае да отбрани името си от комерсиална приложимост онлайн, разяснява хпред Би Би Си юристът по интелектуална благосъстоятелност Джордж Севие. " Малко евентуално е някой да провежда поява на Мерил Стрийп, в случай че не е самата тя ", счита той. Ако молбата й бъде почетена, това няма да блокира споменаването на името й в пресата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР