Най-много за три часа и половина пътниците трябва да стигат

...
Най-много за три часа и половина пътниците трябва да стигат
Коментари Харесай

Пореден министър обеща влаковете да летят със 160 км/час

Най-много за три часа и половина пасажерите би трябвало да стигат от София до Бургас.

Това ще стане факт през 2026 година, когато влаковете ще пътуват с оптималната скорост от 160 км/час, сподели в „ Здравей, България “ по Нова тв транспортният министър Георги Гвоздейков.

Подобни обещания слушаме от всички прародители на сегашния жител на  „ Дякон Игнатий “ №9.

Той даде обещание дистанцията от столицата до Пловдив да се преодолява единствено за час. 

„ Ландшафтът не разрешава по-висока скорост. Подобряваме старите трасета “, съобщи министърът. 

Той показа, че с сътрудниците си от министерството са изпратили писма до доставчиците на вагони, с цел да обезпечат такива, които са относително ново потомство, с цел да се модернизира наличният преносим състав. 

„ Подвижният състав, който ще бъде доставен по ПВУ през 2026 година, покрива 50% от потребностите на БДЖ, а ние би трябвало да осигурим останалите 50% и това да стартира в кратковременен проект “, акцентира министър Гвоздейков. Той добави, че пазарното изследване ще

покаже дали фирмите имат в наличност мотрисни влакове, и дали възнамеряват произвеждане до края на актуалната календарна година.

В запитването се показват базовите характерности, на които би трябвало да дава отговор преносимият състав, с цел да е съчетаем с българската жп мрежа. „ Целта е това да са влакове от ново потомство, които страната може да придобие в незабавен порядък още преди доставките по ПВУ “, изясни още Гвоздейков.

„ През 2026 година, когато установим и другия запас от Плана за възобновяване и резистентност, в който е планувана модернизацията на преносимия състав, ще притежаваме двата съставния елемент на това равнище – и инфраструктурата, която разрешава висока скорост, и преносимия състав “, съобщи Гвозейков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР