Най-младият олимпийски шампион на България - , е готов да

...
Най-младият олимпийски шампион на България - , е готов да
Коментари Харесай

Ядосаният Петър Лесов през сълзи: Връщам олимпийското си злато!

Най-младият олимпийски първенец на България - , е подготвен да върне олимпийското си злато в символ на митинг против решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да извади бокса от програмата за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.
Както е известно, бе изваден от програмата на Игрите поради подозрения за корупция манипулиране на съдийски резултати по време на Игрите в Рио през 2016-а. От МОК се съмняват и в метода на ръководство на Международната боксова асоциация, за което взеха решение да извадят бокса от програмата си.
Пред bTV Лесов даде изявление, в което през сълзи приказва за неуместното за него решение боксът да бъде изваден от олимпийските игри. " Мен даже ме избиват сълзи сега... Ядосан съм, угрижен, само че не знам, нека не се получават тези неща. Аз съм сигурен, че доста хора ще са съгласни да върнем медалите ", съобщи той пред националната телевизия.
Освен бокса, от програмата на олимпийските игри отпада и различен доста сполучлив български спорт - повдигането на тежести. Янко Русев, олимпийски първенец от Игрите в Москва през 1980 година, е безапелационен, че щангите ще изгубят своята известност и състезателите няма да имат тласък да продължат да се занимават с този спорт.
" Аз, като олимпийски първенец, постоянно съм се стремял да вземам участие на най-големия конгрес. Щангистите няма да имат мотивация да продължат със същото предпочитание. Всеки желае да стане олимпийски първенец. Друго е да си европейски, международен ", съобщи Янко Русев пред bTV.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР