Най-малко шестима души са убити и девет са ранени при

...
Най-малко шестима души са убити и девет са ранени при
Коментари Харесай

Шестима души загинаха при стрелба в Сакраменто, САЩ

Най-малко шестима души са убити и девет са ранени при пукотевица в щата Калифорния, заяви през днешния ден американската полиция, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицейски чиновници са разпознали минимум 15 жертви на пукотевица, 6 от които са умряли, осведомиха посредством Туитър силите на реда в Сакраменто.

Изстрелите отекнали в центъра на града, където има доста питейни заведения и заведения за хранене – съгласно локални медии в два часа през нощта.

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират хора, които тичат в суматоха из улиците, до момента в който се чуват изстрели.

Според телевизия „ Фокс нюз “ става дума за автоматизирани откоси. Все още няма информация какви са аргументите за станалото, показва ТАСС.

Полицията предложи жителите да заобикалят региона, където са ситуирани обилни полицейски сили.

Инцидентите със пукотевица, водещи до доста жертви, остават постоянно събитие в Съединени американски щати – по-специално в образователни заведения, супермаркети и на разнообразни работни места.

Правото да притежаваш оръжие е обезпечено от конституцията на Съединени американски щати и опитите да се контролират оръжейните продажби постоянно се блокират в Конгреса, повлияван от мощното лоби на Националната оръжейна асоциация.

През последните години продажбите на оръжия даже набъбнаха, по-специално по време на пандемията от COVID-19.

От началото на 2022 година уеб сайтът „ Гън вайълънс аркайв “ записва в Съединени американски щати над 10 700 смъртни случая, породени от огнестрелни оръжия, в това число самоубийства. За цялата 2021 година по данни на същия уебсайт те са 45 000.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР