Най-малко 4 са случаите в Италия на невиждан досега тип

...
Най-малко 4 са случаите в Италия на невиждан досега тип
Коментари Харесай

В Италия регистрираха 4 случая на невиждан досега хепатит

Най-малко 4 са случаите в Италия на невъобразим до момента вид хепатит измежду деца на възраст под 10 година, оповестиха медиите. В света има най-малко стотина сходни случая, написа "24 часа ".

Италианските лечебни заведения са под паника, защото става въпрос за извънредно необичаен тип на болестта, който е доста нападателен. В един от всеки 10 случая на този вид хепатит може да се стигне до нуждата от трансплантация на черния дроб.

Миналата седмица бяха разкрити десетина случаи на сходен вид вирусен хепатит, заяви Джузепе Индолфи от флорентинската болница „ Мейер”. Малко по-късно се е стигнало до 70 случая в Англия, и други в Испания, Дания и Нидерландия. Лекарите към момента не са сигурни в произхода на този необичаен вид хепатит, който наподобява вирусен, по сходство на Коронавирус. Някои изричат хипотезата за хипотетична връзка сред тях. Този тип хепатит не може да се сложи в никоя от познатите до момента групи А, B,C,D, E. Затова и не се знае какво тъкмо го предизвика и какво провокира болестта, което значи и че не може да се разпознае сигурно. Затова се стига до него на правилото на изключването на всички останали видове.

Според Индолфи към този момент е стартирало на интернационално равнище проучване от страна на инфектолозите, които се пробват да сравнят броя случаи от последните 4 месеца с този от предходните години. Единственото, което се знае в този момент е, че става въпрос за друго от останалите болести от хепатит. Не е ясно какъв брой е броят на случаите от него в света.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР