Най-малко 28 деца са били убити при протестите, които заляха

...
Най-малко 28 деца са били убити при протестите, които заляха
Коментари Харесай

28 деца сред загиналите при протестите в Иран

Най-малко 28 деца са били убити при митингите, които заляха Иран след гибелта на Махса Амини след арест от моралната полиция, заяви Агенция Франс Прес. Стотици други са били арестувани, без родителите им да бъдат осведомени.

Това са съобщили правозащитни организации в и отвън страната.

Иранското общество за отбрана на правата на децата осъди силите за сигурност за прибягването до принуждение против деца, които стачкуват в учебните заведения и на улицата.

" Според статистиката 28 деца са били убити в тези конфликти, множеството от които са се случили в непривилегированата провинция Систан-Белуджистан ", се споделя в изказване на основаната в Техеран група, оповестено на нейния уеб страница в понеделник.

Семейства се държат в незнание за местонахождението на децата им, а делата се преглеждат без юристи ".
 185 починали при митингите в Иран
185 починали при митингите в Иран

Сред жертвите са и 19 деца

Групата упорства, че държавното управление " би трябвало да бъде подведено под отговорност " и да извади и накаже " всеки, от всевъзможен сан, който е бил причина за принуждение или тормоз против деца или тяхната гибел ".

Заместник-командирът на Революционната армия Али Фадави сподели пред иранските медии на 5 октомври, че " междинната възраст на арестуваните от доста от последните митинги е била 15 години ".

" Някои от задържаните младежи и младежи са употребявали сходни основни изречения в признанията си, като да вземем за пример уподобяване на улични вълнения с видеоигри ", цитира Фадави организация Mehr.

Адвокатът по правата на индивида Хасан Раиси сподели, че някои от задържаните деца са били държани в центрове за задържане за възрастни наркопрестъпници.

" Това е доста обезпокоително ", сподели той в отчет, оповестен на основания в Лондон новинарски уеб страница Iran Wire в сряда. Тези " на възраст под 18 години в никакъв случай не би трябвало да бъдат държани с нарушители над 18 години... Това е законово условие, а не рекомендация. "

Той добави, че " към 300 души на възраст сред 12-13 и 18-19 години са арестувани в полицията ".
 Англия наложи наказания на моралната полиция в Иран
Англия наложи наказания на моралната полиция в Иран

Заради репресии против дамите в страната

Припомняме, че на 9 октомври беше обявено, че минимум 185 души са били убити в Иран.   Близки на умряли при демонстрациите девойки споделят, че по телата им се виждат белези от принуждение.

Според Техеран публично 22-годишната Махса Амини е умряла поради здравословни проблеми , а побой от полицейски чиновници не е имало.

Според управляващите, митингите са били платени и проведени от други страни за дестабилизирането на страната.

Но демонстрации се проведоха в редица страни, а иранки споделят, че насилието от моралната полиция е ежедневие в страната.
 Европейски Съюз готви нови наказания против Иран поради репресиите против протестиращи
Европейски Съюз готви нови наказания против Иран поради репресиите против протестиращи

Това удостовери Жозеп Борел

Европейският съюз и Англия постановиха наказания на моралната полиция. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР