Най-малко 18 души загинаха и 25 бяха ранени през последните

...
Най-малко 18 души загинаха и 25 бяха ранени през последните
Коментари Харесай

Опустошителни наводнения взеха жертви в Афганистан

Най-малко 18 души починаха и 25 бяха ранени през последните три дни в Афганистан, откакто страната бе връхлетяна от проливни дъждове и неочаквани наводнения, съобщи ДПА, като се базира на афганистанските управляващи.

Водната буря засегна 15 провинции, главно в източната и централната част на Афганистан, сподели представител на службата за битка с бедствията. Той добави, че хиляди декари земеделска земя са били унищожени.

Основната автомагистрала, която свързва източната провинция Нангархар със столицата Кабул, през вчерашния ден беше затворена за всевъзможни транспортни средства, защото наводненията повредиха главен мост. Властите приканиха хората да се въздържат от пътувания, до момента в който вредите не бъдат отстранени.

Очаква се през идващите дни дъждовете да продължат.

Сезонните превалявания не са извънредно събитие в страната и те постоянно унищожават жилища, земеделска земя и социална инфраструктура.

През август предходната година единствено за една седмица наводнения в източната провинция Нуристан лишиха живота повече от 100 души, напомня ДПА.

Откакто талибаните се върнаха на власт, раздираната от война страна пострада и от опустошителни естествени катаклизми, които в допълнение усложниха така и така тежката икономическа обстановка.

Миналия месец талибанските управляващи оповестиха за над 1000 починали при земетресение с магнитуд 6,1, което раздруса Източен Афганистан и унищожи стотици къщи от камък и кирпич.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР