Най-малко 174 са вече жертвите на блъсканицата и тъпканицата на

...
Най-малко 174 са вече жертвите на блъсканицата и тъпканицата на
Коментари Харесай

Най-малко 174 са вече загиналите на футболен стадион в Индонезия

Най-малко 174 са към този момент жертвите на блъсканицата и тъпканицата на футболен стадион в Източна Ява, съобщи Ройтерс, като цитира заместник-губернатора на индонезийската провинция Емир Дардак.

Трагедията се разигра в Маланг, съобщи Българска телеграфна агенция. След края на мач от индонезийската Висша лига, приключил с победа на " Персебая " над " Арема ", на стадиона почнали конфликти сред футболни почитатели. Полицията се намесила със сълзотворен газ. Това провокирало суматоха измежду феновете и стотици от тях се втурнали по едно и също време към изходите и по този начин се стигнало до боричкане, при което хора паднали на земята, някои от тях били стъпкани до гибел, а други са се задушили.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо разпореди през днешния ден на управляващите да създадат инспекция и преоценка на ограниченията за сигурност, които се взимат по време на футболни мачове в страната, след трагедията при навалица и бутаница на стадион в Източна Ява.

Президентът разпореди да се спрат мачовете от индонезийската Първа лига, до момента в който тече следствието на трагичния случай. Той прикани това да бъде последната футболна покруса в страната.

Същевременно Мохамад Махфуд Махмодин, министърът по въпросите на сигурността, съобщи, че броят на феновете на стадиона, на който се разигра нещастието, е превишавал потенциала на спортния обект, съобщи Ройтерс.

Били са продадени 42 000 билета за стадион с потенциал от 38 000 фенове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР