Най-малко 14 сирийски военнослужещи бяха убити, а трима - ранени,

...
Най-малко 14 сирийски военнослужещи бяха убити, а трима - ранени,
Коментари Харесай

Най-малко 14 загинали военни при бомбено нападение срещу автобус в центъра на Дамаск

Най-малко 14 сирийски военнослужещи бяха убити, а трима - ранени, при бомбено нахлуване против рейс на армията в центъра на Дамаск тази заран, оповестиха държавни медии, представени от международните организации.

Терористи детонирали две взривни устройства при прекосяването на рейса близо Президентския мост в Дамаск. Пристигналите на място сапьори обезвредили трети експлозив в региона, заяви формалната организация САНА.

Атаката била осъществена в час пик, когато доста хора отиват на работа. Няма обаче данни за потърпевши цивилни.

До момента никой не е поел отговорност за нападението.

" Противниците на Сирия желаят да изпратят сигнал за това, че в столицата работят терористични кафези и обстановката там е нестабилна ", разяснява специалистът Хусам Шуейеб пред ливанската телевизия " Ал Маядин ". Той добави, че задачата е " да бъде попречено на задграничните посолства в Дамаск да възобновят работа и на установяването на връзки с арабските страни ".

Подобни офанзиви са необичайност в сирийската столица през последните години, откогато държавните сили отвоюваха нейни покрайнини, следени преди от бунтовниците, отбелязва Асошиейтед прес.

Това е най-смъртоносното нахлуване в Дамаск от март 2017 година Тогава минимум 30 души починаха при офанзива против Съдебната палата, отговорност за която пое групировката " Ислямска страна ", показва Франс прес.

Малко след нападението в Дамаск, 11 цивилни бяха убити при обстрел от армията на следения от бунтовници град Ариха, в северозападната провинция Идлиб, съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци и спасители. Сред жертвите има и деца.

По-голямата част от провинция Идлиб и прилежащи региони са последният огромен размирен бастион в Сирия. Водеща мощ там е джихадистката коалиция Хаят Тахрир аш Шам, част от която е някогашният клон на Ал Каида в Сирия.

От март предходната година в Идлиб е в действие преустановяване на огъня, контрактувано с посредничеството на Турция, която поддържа бунтовниците, и Русия, стожер на режима на президента Башар ал Асад. Споразумението като цяло се съблюдава макар спорадичните конфликти, отбелязва Агенция Франс Прес.

Над 350 хиляди души бяха убити от началото на спора в Сирия през март 2011 година Половината от жителите на страната бяха принудени да изоставен дома си, като пет милиона от тях са бежанци в чужбина, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР