Най-малко 13 високопоставени руски военни са задържани за разпит след

...
Най-малко 13 високопоставени руски военни са задържани за разпит след
Коментари Харесай

"Уолстрийт джърнъл": Над 10 старши офицери са задържани в Русия след бунта

Най-малко 13 високопоставени съветски военни са арестувани за разпит след протеста на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, като някои от тях са пуснати. Общо 15 души са отстранени от работа или уволнени.

Това " Уолстрийт джърнъл ", като цитира свои източници. Според информацията Федералната работа за сигурност е почнала арести няколко часа откакто Пригожин стартира метежа. Арестите се правили, с цел да се " прочистят редиците ".

Заместник-командващият съветските войски в Украйна и командващ Въздушно-космическите сили на Русия Сергей Суровикин фактически е, не престават събеседниците на " Уолстрийт джърнъл ". Той също по този начин не се намира в следствения арест, а е арестуван другаде в Москва, и неведнъж е бил неведнъж разпитван за протеста.

Кой още е в листата

Задържани, а след това освободени и отстранени, съгласно вестника са и заместникът на Суровикин Андрей Юдин, дружно със заместник-началника на военното разузнаване Владимир Алексеев (вторият, сходно на Суровикин, записа видеоизявление с апел да бъде спрян протестът, и се появи във видеоклип дружно с Пригожин в Ростов на Дон по време на " договаряния " ).

Задържан е и някогашният генерал-полковник Михаил Мизинцев, по-рано заместник-министър на защитата на Русия и управлявал щурма на Мариупол. След освобождението от отговорности във войната без пояснение той стартира да работи за " Вагнер ".

 " Предателски обезглавиха армията ": съветски военачалник е отхвърлен след рецензии към управлението

Вестникът обръща внимание, че тези събития се разиграват в миг и на други знаци за разделения в армията: дава се образец с високопоставения съветски пълководец в Южна Украйна, който след отстраняването си, тъй като подлагал на критика метода към войната, разгласява аудиозапис с обвинявания към управлението.

Суровикин не се е върнал от работа

Тази седмица и е недосегаем, откакто " Ню Йорк таймс " доколко е взел участие.

Според един от събеседниците на " Уолстрийт джърнъл " Суровикин знаел, само че не взел участие. Те изясняват и че генералът може да бъде освободен незабавно щом съветският президент Владимир Путин реши по какъв начин да реагира на последствията от протеста.

Основателят на благотворителната фондация " Русия зад решетките " Олга Романова заяви при започване на юли, че пощенска картичка, изпратена от доброволци, адресирана до Суровикин, е била отнета в следствения арест в Лефортово. Източници на журналиста Алексей Венедиктов споделиха, че Суровикин е в " длъжностен отпуск ". В същото време, отбелязва Венедиктов, генералът не е поздравил брачната половинка и щерка си за рождените им дни при започване на юли. Дъщерята на генерала в същото време съобщи в края на юни, че известията за задържането му не дават отговор на действителността.

Пред " Уолстрийт джърнъл " прочут на брачната половинка на Суровикин споделя, че съгласно нея той не се върнал от работа. Кремъл и министерството на защитата не са коментирали пред изданието.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР