Най-малко 118 са вече при сблъсъци на престъпни банди в

...
Най-малко 118 са вече при сблъсъци на престъпни банди в
Коментари Харесай

Еквадор търси отговори след убийството на 118 затворници при сблъсък на престъпни банди

Най-малко 118 са към този момент при конфликти на незаконни банди в затвор в еквадорския пристанищен град Гуаякил, само че при разпознаването на телата жертвите може да се усилят.

Войната сред незаконните банди в пандиза " Гуаяс " продължава съгласно локални медии, до момента в който от пандиза се чуват детонации, макар че управляващите настояват, че са овладели обстановката, само че са се наложили пон две интервенции за конфискуване на оръжия, взривни устройства, телефони и други. Полицейска интервенция с 900 служители на реда и военни бе нужна за преодоляване на насилието. Намесата на армията е допустима поради режима на изключително състояние в системата на пандизите, въведен след конфликтите и допускащ военни да влизат в тях.

В началото, още във вторник, съгласно управляващите и явни пандизчиите почнали да се атакуват с експлозиви и огнестрелни оръжия. Един от тях пропълзял през дупка в стена, с цел да влезе в друго крило, където били настанени врагове.

Някои от жертвите не са разпознати публично и не са в листата на убитите, само че техни родственици споделят, че са ги видели на фотоси от пандиза след конфликтите. Разказва се за обезглавени или разчленени тематика, а това значи, че процесът, довел до скупчвания пред моргата в Гуаякил, може да отнеме дни.

 Еквадор търси отговори след убийството на 118 пандизчии при конфликт на незаконни банди
© Associated Press

Най-малко 50 са ранените пандизчии, които се е наложило да бъдат настанени в болница. Общо ранените съгласно в. " Ел Комерсио " са 79.

Журналисти в Еквадор пишат, че убийствата може да са разпоредени " извън ", защото конфликтите сред мексикански наркокартели сега се е пренесла и в страната. Самите еквадорски групировки работят по-скоро като " подизпълнители " на мощни незаконни групи като мексиканските, а и страната им е на пътя на трафика на кокаин за Съединени американски щати и Европа. Освен това в последните години се приказва за преодоляване в огромна степен на претъпканите затвори от незаконни групировки.

Последната вълна е най-смъртоносната в историята на Еквадор, само че не е първата Прз февруари бяха убити 79 души в конфликти в четири пандиза по едно и също време, в това число " Гуаяс ".

 Еквадор търси отговори след убийството на 118 пандизчии при конфликт на незаконни банди
© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР