Най-логично е първите две политически сили след изборите да създадат

...
Най-логично е първите две политически сили след изборите да създадат
Коментари Харесай

Миков: Най-логично е първите две политически сили да създадат правителство

Най-логично е първите две политически сили след изборите да основат държавно управление. Защото в тази ситуация те имат и сходни управнически стратегии.

Това разяснява някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков пред Българска национална телевизия

Миков подлага на критика и обстановката с избора на ръководител на Народното събрание. Според него, това прекъсване на часовника би трябвало да възмущава, тъй като демонстрира недоумение на конституцията, недоумение на смисъла на парламентаризма. И единствено като част от това - изборът на ръководител в първото съвещание.

" Има някакво двуличие да обвиняваш президентската власт, президента, че ръководи и в това време в първия миг, в който можеш да конституираш параламентаризма с избора на ръководител и Народното събрание да стартира да действа, с цел да издърпа към себе си конституционните си пълномощия, да се държиш по този метод. Гражданите не стопират часовника, когато изтичат периодите за заплащане на налози ", сподели Михаил Миков.

Според него, от началото на предизборната акция социолозите даваха много точна преценка на конфигурацията на фрагментацията на Народното събрание и тя трябваше да е в основата на държанието в първия ден.

" Парламентът още не е почнал да действа, не се е оформило болшинство и съпротива, вероятно едно проправителствено избиращо държавно управление болшинство, с цел да се види какъв брой време е животът на Народното събрание. Защото от време на време държанието на огромните политически сили сякаш посочва по-скоро парламент, изпълнен напрегнато и опълчване. Битките са персонални и лични, а не за някакви политически хрумвания ", уточни Михаил Миков.

По думите му, този диалог за законодателна стратегия - са заглавията на законите, значимо е наличието. Никой не отхвърля потребността от приемането на закони с тези заглавия, само че какво ще бъде тяхното наличие зависи от съответните гласувания в пленарната зала. Когато се приказва, че ще се одобри законодателна стратегия и това ще дефинира дали да има ръководител Народно събрание, звучи много неуместно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР