Най-голямото учебно заведение в Перник - основно училище Св. Иван

...
Най-голямото учебно заведение в Перник - основно училище Св. Иван
Коментари Харесай

Пернишко училище участва в международен проект

Най-голямото образователно заведение в Перник - главно учебно заведение " Св. Иван Рилски " взе участие в интернационален план за цифровото поданство. Партньори по плана са образователни заведения от още пет държави  Турция, Полша, Румъния, Латвия и Хърватска.

Проектът цели да осведоми за опциите и заканите в цифровото другарство, както и да построява у учениците мислене на цифрови жители, сподели шефът на ОУ " Св. Иван Рилски " Цветана Пиралкова:

" Проектът дава опция да приказваме с учениците си както в границите на дните, в които имаме партньорска среща, каквито са идващите четири дни за нас, по този начин и във всички останали образователни дни да интегрираме образователно наличие, което да дава на учениците разпоредбите за работа в интернет, да знаят за следите, които остават откакто си бил в интернет, за заканите. И по този начин да изградим просвета на държание у тях, да научат етичните правила на държание в цифрова среда ".

Перник е хазаин на първата партньорска среща. В дейностите вземат участие 10 възпитаници от партньорските страни и 22–ма ученици на пернишкото учебно заведение. Предвижда се идната партньорска среща да бъде през октомври под семейството на Полша. Проектът е по програмата " Еразъм + ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР