Най-голямата опозиционна партия в Румъния внесе вот на недоверие срещу

...
Най-голямата опозиционна партия в Румъния внесе вот на недоверие срещу
Коментари Харесай

В Румъния: Вот на недоверие към правителството

Най-голямата опозиционна партия в Румъния внесе избор на съмнение против държавното управление, в миг, в който страната с едно от най-ниските равнища на имунизация в Европа, отбелязва скок в случаите на ковид.

Предложението, което ще бъде гласувано в Народното събрание идващия вторник, заплашва да смъкна демократичното държавно управление на Флорин Къцу с неговия някогашен младши съдружен сътрудник USR-PLUS и друга партия, която към този момент разгласи, че ще го поддържа.
 Румъния ще пуска българи с негативен PCR тест единствено за до 3 дни Румъния ще пуска българи с негативен PCR тест единствено за до 3 дни
Румънските управляващи вкарват нова мярка за идващите от България, считано от 12 септември 2021 година. По информация на посолството ни...

„ Подадохме през днешния ден, с цел да изпратим у дома това държавно управление “, сподели Сорин Гриндяну, първи подпредседател на Социалдемократическата партия (СДП), пред кореспонденти.

Партията упреква държавното управление в обедняване на румънците, мощно задлъжняване на страната и провалена акцията за имунизация.

Членът на Европейски Съюз през днешния ден разгласи повече от 11 000 нови инфекции през последните 24 часа, рекордно високо от началото на пандемията, и 208 нови смъртни случая. Само една трета от 19-те милиона души в страната са имунизирани, което е второто най-ниско равнище в блока след България.

СДП, дружно с USR-PLUS и националистическата партия AUR, имат 284 депутати в 465-местния парламент. За да успее вотът на съмнение, са нужни най-малко 234 гласа.
 Румъния сложи България в алената зона, всички без документ - под карантина Румъния сложи България в алената зона, всички без документ - под карантина
Комитетът по изключителни обстановки в Румъния разгласи, че измежду страните с възходящ брой болни към този момент е България. Така страната ни дружно...

" В Народното събрание виждаме да взривят страната и да дестабилизират Румъния... Ние управляваме ", сподели Къцу пред кореспонденти.

49-годишният икономист, който е министър председател от декември, в неделя стана ръководител на PNL, откакто победи на вътрешните избори на партията. Той се възползва от поддръжката на дясноцентристкия президент Клаус Йоханис, който ще би трябвало да номинира нов министър председател, в случай че кабинетът на Къцу падне.

В началото на септември министрите на USR-PLUS подадоха оставка от кабинета, откакто Къцу ненадейно уволни своя министър на правораздаването поради противоречив проект за развиване на локалните общности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР