Най-голямата изненада в турнирите от Големия шлем през настоящия тенис

...
Най-голямата изненада в турнирите от Големия шлем през настоящия тенис
Коментари Харесай

Шампионката е аут: Остапенко сътвори немислим обрат над Швьонтек и я детронира на US Open!

Най-голямата изненада в шампионатите от Големия шлем през сегашния тенис сезон е реалност, откакто Йелена Остапенко детронира Ига Швьонтек на US Open. Полякинята, която в никакъв случай до момента не беше постигала победа над някогашната шампионка от Ролан Гарос, макар че двете към този момент имаха три срещи зад тила си, поведе със сет задатък и се приближи на крачка от четвъртфиналите, но международната номер 21 сервира огромната сензация и сътвори цялостен поврат след час и 49 минути на " Артър Аш Стейдиъм " - 3:6 6:3 6:1.

По този метод към този момент е обезпечено, че след края на Откритото състезание на Съединени американски щати ще имаме нова лидерка в класацията на WTA, откакто с провалянето си в Ню Йорк Швьонтек, която прекара 75 следващи седмици на върха, ще бъде задмината от Арина Сабаленка. Същевременно пък Остапенко се класира за финалната осмица на US Open, където ѝ следва да срещне шампионката от Синсинати и шеста сложена в схемата - Кори Гоф, която се намира в серия от девет следващи победи.

Качеството на тенис, което ни предложиха двете шампионки от Ролан Гарос, впечатляваше още от първата минута в дуела, като латвийката изповядваше извънредно нападателен тенис и непроменяемо търсеше завършващите удари, което я изведе до пробив в дебютното подаване на топ поставената. Ответната реакция на полякинята обаче надалеч не отстъпваше по класа на стореното от Остапенко, откакто в поредност от интензивни разигравания настоящата носителка на трофея в Ню Йорк победи било то след уинър или с помощта на неточност от страна на международната номер 21, с което откри прочут надзор над протичащото се, печелейки пет от идващите шест гейма. Същевременно по-нискоранкираната тенисистка привидно стабилизира подаването си и даже поведе с 15:30 в опит да навакса изоставането си, но сложена напрегнат, Швьонтек устоя на натиска и се поздрави с триумфа в откриващата част.

В началото на втората част ясно се видя подобрението в играта на латвийката, която сведе броя на неточностите си покрай нулата, като със забележително самочувствие поразяваше задачата в атакуващ проект, което я изведе до пробив и преимущество от 3:0 при първата отмора. Впоследствие 21-вата сложена срещна компликации с това да задържи нивото си все по този начин високо и изигра призрачен гейм, в който направи две двойни неточности, както и премисли неколкократно отиграванията си, като на процедура собственоръчно заличи задатъка си. Световната номер едно пък на собствен ред побърза да върне жеста на съперничката си и позволи купища неточности, като още веднъж съобщи подаването си в актива на международната номер 21 и въпреки в идващите минути да си заслужи точка за рибрейк, то Остапенко продължи да сервира по извънредно впечатляващ метод и възобнови равенството в обособените елементи.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР