Най-големият вълк, който бе отстрелян у нас, вече е препариран.

...
Най-големият вълк, който бе отстрелян у нас, вече е препариран.
Коментари Харесай

Най-големият вълк вече е препариран. Повален с един изстрел край Маджарово

Най-големият вълк, който бе отстрелян у нас, към този момент е препариран. Хищникът бе трансфорат в ловджийски трофей от фамозен занаятчия в Стара Загора. Той към този момент ще краси механата на ловеца, който го повали, Слави Славов.

„ Да, много ефектно се получи трофеят “, призна ловецът през „ България Днес “. Вълкът дълго време тормози домашните животни на Слави и даже изяжда негова крава край град Маджарово в Източните Родопи. Така една вечер той го причаква и съумява да го отстреля. Хищното животно се оказва цели 55 кг.

„ Аз съм 180 см висок и 120 кг, а
този вълк беше по-голям от мен.
Той е доста хитро животно. Не е елементарно въобще да го видиш, изключително пък да го отстреляш. Занимавам се с развъждане на животни, имам доста крави. Отидох да търся една бременна крава, която всеки миг трябваше да се отели, само че липсваше. Търсех кравата там където я бях видял за последно. Открих я, само че на половина изядена. Интересното е, че до натрупа й живо и крепко беше теленцето. Тя го бе родила и скрила някъде в храстите, а по-късно вълците са я хванали нея, само че не са разкрили бебето й “, споделя за удивителната преживелица Слави.

Неговата плантация се намира в региона на втория минимален град в България –, Хасковско. След случая с добитъка му той взема решение да устрои хайка за вълци.

„ Отидох на втората вечер да очаквам хищниците. Знаех, че те ще се върнат да се донахранят, макар че бяха изяли много от кравата. Застанах на смрачаване на разстояние към 120 метра и зачаках. Мина към час и половина и към този момент настана цялостна мрачевина. По едно време чух, че нещо идва. Оказаха се моите кучета, те са доста огромни от породата кангал – турски пастирски кучета. Мина още час-два и още веднъж чух някакво блъскане настрана. Помислих, че други кучета са пристигнали и са се сдавили с моите. Бях насочил термокамерата към натрупа на кравата, само че я завъртях настрана и
видях по какъв начин кучетата ми се борят с три вълка.
Прицелих се в най-големия, в алфа мъжкаря. Докато се борят, беше мъчно, само че изчаках подобаващия миг и гръмнах. С първия изстрел го повалих на място. Заредих за повторно, само че кучетата към този момент разгониха другите вълци и те избягаха “, с неспокойствие си спомня за сполучливия лов Славов.

„ Вълкът се оказа цели 55 кг. Реших да препарирам целия трофей при един потвърден професор в Стара Загора. Когато го видя, той сподели, че в никакъв случай до момента не е виждал толкоз огромен вълк. Това сигурно е най-едрият див звяр, който съм повалял. Имам към 20 вълка на сметката си. Труден лов е това. Стоиш по 12 часа и не мърдаш, тъй като вълкът те усеща. Вълците ни основават проблеми от години с животните. Отглеждаме ги свободно в пасищата. Има ферми с по над 1000 животни. Затова се навъртат много хищници при нас “, изяснява майсторът на пушката.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР