Най-големият руски производител на втечнен природен газ Новатек“ съобщи, че

...
Най-големият руски производител на втечнен природен газ Новатек“ съобщи, че
Коментари Харесай

Спря работа удареният от украински дронове руски газов терминал

Най-големият съветски производител на полутечен природен газ „ Новатек “ заяви, че е бил заставен да прекрати някои действия в големия си терминал „ Уст Луга “ на Балтийско море заради пожар, съобщи Ройтерс.

Според украински медии огънят е породен от дронове на Киев.

Гигантският комплекс, намиращ се на Финския залив покрай Санкт Петербург, се употребява за транспорт на петролни и газови артикули до интернационалните пазари. Според уеб страницата на „ Новатек “ той преработва постоянен газов кондензат в лека и тежка нафта, реактивно гориво, мазут и газьол.

Не се знае какъв брой време ще продължи спирането, какъв брой танкера ще би трябвало да чакат край пристанището и по какъв начин ще се отрази това върху интернационалните енергийни пазари, отбелязва Ройтерс.

Пожарът е резултат от специфична интервенция на службите за сигурност на Украйна, твърди Интерфакс-Украйна, като се базира на анонимни източници.

„ Петролният терминал „ Уст-Луга “ е значим обект за врага. Там се рафинира и гориво, което се доставя на съветските войски. Успешна офанзива против подобен терминал освен нанася стопански вреди на врага, като лишава окупаторите от опцията да печелят пари, с цел да водят война в Украйна, само че и доста усложнява логистиката на горивото за съветската войска “, разяснява един от източниците.

Ройтерс акцентира, че не може да удостовери, че пожарът е резултат от украинска офанзива с дронове. Ако фактически е по този начин, тя би демонстрирала способността на Киев да нанася удари по-дълбоко в Русия от нормално, с помощта евентуално на дронове украинско произвеждане в миг, когато страната е в защита на бойното поле и се бори да си обезпечи още западно финансиране, отбелязва организацията.

Според съветски медии са развалени две цистерни за предпазване и помпена станция, само че пожарът е овладян. Няма потърпевши и всички служащи са евакуирани, оповестиха от управата на Ленинградска област.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР