Най-големият производител на двуколесни в Европа – италианската компания Piaggio

...
Най-големият производител на двуколесни в Европа – италианската компания Piaggio
Коментари Харесай

Италия Моторс на Moto Expo 2022: От скутера до круизъра и супербайка

Най-големият производител на двуколесни в Европа – италианската компания Piaggio Group, в България се показва от „ Италия Моторс “. Мн огообразието на продуктите е в действителност огромно. Под шапката на Piaggio влизат няколко елитни, международно известни италиански марки, които оферират двуколесни от дребните 50-кубикови скутери до огромните и мощни тежки круизъри, както и бързите спортни мотоциклети.

На ревюто Moto Expo 2022 от 15 до 19 април „ Италия Моторс “ ще показа най-ярките модели на Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio и Vespa. Така в зала „ Асикс Арена “ (бивша „ Фестивална “) ще бъдат задоволени ползата и любознанието на доста почитатели на мотоциклетизма. На своя щанд №9 с повърхност от 300 кв. м екипът на компанията „ Италия Моторс “ ще помогне на посетителите да намерят измежду изобилието от италиански мотоциклети тези, чието „ сърце “ бие в същия темп с тяхното.

Какво e подготвила Aprilia?
Няколко модела на марката от Ноале ще задържат за дълго вниманието върху себе си.
RSV4 е упорит план на Aprilia Racing Division, в който са употребявани най-хубавите налични технологии, изробвани първо на спортната писта. Интегрираните в мотоциклета аеродинамични крила усъвършенстват доста успеваемостта на мотора V4 с размер 1099 куб. см, мощ 217 к.с. и оптимален въртящ миг от 125 Нм Скоростта не е недостатък, само че този звяр развива 308 км/ч. Безупречното държание на пътя е обезпечено с именитото шаси на Aprilia. Подобрената ергономичност е под формата на ново седло и контейнер за гориво, както и на увеличено пространство за лидера и по-естествена позиция за каране. Електрическото ръководство е също по-интуитивно, нов и по-голям е и TFT панелът с принадлежности.
Tuono V4 продължава да подвига летвата в категорията „ Hypernaked “. Този байк е горделивост на инженерите в Ноале. Моделът е праволинеен в конкуренция на пистата и постоянно е определян като най-необикновения състезателен мотоциклет. Същевременно е съвършен сателит и за пътувания поради многото си усъвършенствания, повишаващи комфорта – повдигнатото кормило, по-защитения обтекател и множеството пространство за лидера и пасажера. Мотоциклетът е единственият Naked с 65-градусов V4 мотор 1077 куб., см, мощ 175 к.с., въртящ миг от 121 Нм. Балансът сред мощността, структурата на шасито му и електрониката е повече от съвършен.

Първото си появяване пред българска аудитория ще направи моделът Tuareg 660. Гарантиращ еднообразно положително преживяване както при пътешестване в градски, по този начин и в извънградски условия, той е с еталонна продуктивност при всевъзможни терени. Леката му, цялостна и извънредно ефикасна платформа Aprilia 660 е модифицирана за оптимален надзор върху асфалт и черен път, без значение дали лидерът ръководи машината в седнала, или в изправена позиция. Двуцилиндровият мотор към този момент ес мощ от 80 к.с. и въртящ миг от 70 Нм, който е доста повишен в ниския и в междинния диапазон.
През 2021 година RS 660 завоюва първата си значима спортна победа във водещия американски шампионат “Twins Cup ”. Лимитираната серия “Stars and Stripes ” от 1500 броя е особено основана за отпразнуването на мотива. Експонатът от тази серия, който ще забележим на щанда на „ Италия Моторс “, ще се отличава освен със специфична графика, само че и с по-голям спойлер, единична седалка, опашка и обърнати скорости. Лек и стилен, RS 660 е постоянен и при високи скорости. Усъвършенстваната му система APRC (Aprilia Performance Ride Control), употребява вътрешни жироскопи и датчици за ускоряване, с цел да следи за положението на двуцилиндровия мотор и за настройките за по-добра продуктивност и сигурност. Мощността му от 100 к.с., вълнуващата пикова скорост и огромният въртящ миг, дават добър темп на придвижване. Висококачествените LED тройни фарове са един от най-характерните детайли в дизайна.
Мощен и лек, именитият Tuono 660 е рекордьор в своята категория с ниското си тегло от единствено 183 кг за мощ от 95 к.с. Спортният модел е приспособен както за пистата, по този начин и за пътя. Двуцилиндровият мотор в показаната на щанда версия Factory на мотоциклета е по-мощен – 100 к.с. Невероятното ускоряване се реализира с по-късите скорости с 16-зъбен пиньон. Tuono 660 е заел новаторския двоен обтекател на RS 660, с цел да реализира съвършената аеродинамика. Моделът е присъщ с алуминиевата рамка и шарнирът, регулируемото окачване на Kayaba със специфична конфигурация и усъвършенстваната реакция посредством модифицираната геометрия на кормилната колона са не по-малко основни отличителни характерности на модела.
Мотоциклетът SR GT е чевръст, състезателен и устойчив със своето окачване с дълъг ход. Проектиран е да удовлетвори инстинкта за завършения с проучване на разнообразни терени отвън границите на града. Вдъхновен от Endurance мотоциклетите, двойният обтекател с предно стъкло обезпечава изключителна аеродинамична отбрана даже и в ежедневния трафик. Окачването с по-голям диаметър от това на противниците му, както и калибрирането на дългия ход обезпечават повече надзор, комфорт и сигурност. Модерният мотор на показания експонат е с работен размер от 200 куб. см и впечатляващ въртящ миг от 13 кВт. Оборудван е със Start&Stop RISS.

Скутерите Vespa в цялото си разнообразие
Една от най-популярните и обичани марки за градска подвижност – Vespa, ще разгърне богата експозиция от модели от всичките си серии: Primavera, Sprint, Elettrica, GTS, GTS Super и Sei Giorni.
Primavera е класика, която още от 60-те е вярна на стила си - динамична и пъргава. Четиритактовият й мотор е с технологията i-get (Italian Green Experience Technology) с въздушно изстудяване и електронно впръскване. Предлага се във версии с 50, 125 и 150 кубика работен размер. Малката и лека структура на скутерите Primavera е проектирана за гладко, безшумно и удобно пътешестване, а 12-инчовите им колела с алуминиеви джанти обезпечават устойчиво сцепление с всевъзможни повърхности при разнородни условия.

Серията се отличава с новаторския инструментален панел, многофункционалният и пълноцветен TFT екран, обвързван с приложението Vespa MIA за незабавна и цялостна информация от положението на скутера до статистиката за пътуването.

Машините от серия Sprint трансформират даже най-обикновеното пътешестване в занимателна екскурзия. Отново с корени в 60-те те са наследници на емблематичното потомство спортни Vespa. Днешната генерация съчетава техния пресен и нехаен дух и го комбинира с модерните технологии на 21-и век. Компактният й, лек, комфортен и предпазен корпус е напълно от алуминий. Младежката линия на дизайна е подчертана от постоянни правоъгълни фарове и е приключена с огромни 12-инчови гуми с ефектни алуминиеви джанти. Двигателят е четиритактов, с електронно впръскване и систематизиране с 3 клапана, съвършено калибрирани за оптимална продуктивност и разход на гориво. Отново част от фамилията i-get, той обезпечава особено прекарване за притежателите на Vespa Sprint във всичките си разновидности от 50, 125 и 150 кубика, с които ще бъдат експонатите на щанда на „ Италия Моторс “.

Серия Elettrica е гражданска война в двуколесната подвижност. Машината черпи сила от електрически безчетков мотор със модерна литиево-йонна батерия. Към това се прибавя и ефикасната система KERS за презареждане при всяко понижаване на скоростта. С моделите на Vespa Elettrica в града е в безспорна тишина без значение дали е определен енергоспестяващия режим „ Еко “, или „ Мощност “. Зареждането на батерията лишава не повече от 4 часа, а моторът и акумулаторът не изискват поддръжка. Към модерните си електротехнологии серията прибавя и актуалната мултимедийна система Vespa MIA. Чрез нея скутерът може да се свърже със смарт телефон и многофункционалният му TFT екран да се трансформира в „ продължение “ на телефона. Elettrica е създадена в два модела: за градския трафик, където реализира скорост от 45 км/ч, и за искащите по-голяма мощ в модификацията до 70 км/ч.

Търсещите висока надеждност и сигурност при пътуванията на дълги дистанции биха предпочели серията Vespa GTS поради хубавичко стоманена рамка, новаторския пакет електронни контроли и технологията на мотора, достигаща идеалното равнище на мощ. Част от експозицията на „ Мото Експо “ тази година ще бъдат GTS 300 Euro 51 – най-бързата и мощна Vespa на всички времена, и GTS 300 Touring Euro 5, прочут с волния си дух и съвършена ергономичност. Двата модела заимстват спортния си темперамент от едноцилиндровия, четиритактов мотор с работен размер от 300 куб. см, водно изстудяване и електронно впръскване до 23,8 к.с. GTS е с разнообразие от цветове, само че на щанда на „ Италия Моторс “ ще участват и ярките модели на GTS Super.
Серията Sei Giorni със своя представител 300 II Edition Euro 5 е въодушевена от многочислените победи на едноименния именит спортен мотор на Vespa. Тя сплотява най-хубавото от технологията на мотора и от дизайна, постигащ комфорт и спортно преживяване. С внимание към детайлите е подходено и по отношение на ергономичността, позицията за каране и интегрираната система за сигурност. Автентични акценти са ниският фар на предния калник, кормилото с открита железна тръба, елегантният ретро инструментален панел с аналогов скоростомер на бял декор и 300-кубиковият мотор.

Moto Expo 2022 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.
Цени Билети: На място: 12 лв. /събота и неделя/; 10 лв. /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;
Онлайн – /2 лева отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лв. /събота и неделя/; 8 лв. /делничен ден/;
Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лв.. Деца до 12 години с компаньон – Безплатно.

*Източник: Moto Expo 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР