Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти –

...
Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти –
Коментари Харесай

„Алкомет“ инвестира още 140 млн. лв. в шуменския си завод

Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови артикули – „ Алкомет “ АД – разгласи новата си капиталова стратегия за идващите три години. От известието на компанията излиза наяве, че в завода ѝ в Шумен ще бъдат вложени към 137 милиона лв. за тригодишния интервал.

На среща сред икономическия министър Богдан Богданов и изпълнителния шеф на компанията Фикрет Индже в края на юли, стана ясно, че откогато работи в България, „ Алкомет “ е вложил 170 млн. евро (над 330 млн. лева.). За идващите 10 години предприятието възнамерява да вложи най-малко още 300 млн. лева
В какво инвестира „ Алкомет “ АД
Средствата ще бъдат вложени в уголемение на съществуващия Втори валцов завод с спомагателни 5 000 кв. м и увеличение на индустриалните мощности за валцови артикули чрез монтаж на нов 4-Hi повсеместен фолиев валцов стан и пещи за отгряване.

Планирано е и създаване на нов леярен завод, в който ще бъде инсталирана високотехнологична линия за леене на рулони. Тя ще разреши на компанията да усили индустриалния си потенциал на към този момент предлаганите артикули, както и да създава нови типове сплави за конверторно фолио и фолио за акумулаторни акумулатори.

Според фирменото известие ще бъде инсталирана и нова маса за леене на заготовки с диаметър 12 ". За Първи леярски завод е планувана нова аспирационна система над топилните пещи на линиите за непрестанно леене.

В пресовия завод са планувани две нови преси за екструдиране с изпитание 26MN, заготовки с диаметър 7 " и с дължина 1100 mm и преса за екструдиране с изпитание 45MN, заготовки с диаметър 12 " и с дължина 1500 mm.

В аутомотив цеха ще бъде построена нова линия за пасивиране – високотехнологична линия за повърхностна обработка на елементи за автомобилния бранш. Тя е с по-голям потенциал и по-добра продуктивност, което ще способства за възстановяване на качеството и редуциране на времето за обработка на алуминиевите елементи, споделят от компанията.

От уеб страницата на компанията излиза наяве, че тя създава за автомобилостроенето профили по чертеж на клиента, както и богата гама от валцови артикули – листа, ленти и фолио.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР