Най-големият аквариум в Берлин Аквадом“ се спука рано тази сутрин

...
Най-големият аквариум в Берлин Аквадом“ се спука рано тази сутрин
Коментари Харесай

Най-големият аквариум в Берлин се спука, 1 милион литра вода се изляха в центъра

Най-големият аквариум в Берлин „ Аквадом “ се спука рано тази заран и на улицата в центъра на Берлин се изляха 1 милион тона вода. В аквариума живееха 1500 риби - огромните са починали, а част от по-малките са оживели и бяха незабавно спасявани в по-малки аквариуми и откарвани към зооложическата градина.

Двама души са потърпевши леко при повредата, която е станала малко след 5 часа тази заран. Не е ясна повода за спукването на аквариума, изключена е обаче версията за атентат.

Аквариумът бе една от забележителностите на Берлин и се намираше в хотел „ Радисън “ близо до „ Александерплац “.

Водата се е изляла първо в лобито, а по-късно и на улицата. В мазето няма вреди, само че под вода е подземният паркинг. Пожарна изтегля гостите на хотела тази заран. На мястото на случая дойдоха и водолази, в случай че се наложи да бъдат спасявани хора от подземния гараж, само че за благополучие там е нямало такива. Лобито е покрито с останките на голямото оборудване и полицията претърси с кучета за вероятно затрупани клиенти. Такива не са открити, а и няма изчезнали, тъй че се счита, че няма жертви с изключение на двамата леко потърпевши.

400 души е имало в хотела сега на повредата, само че заради ранния час лобито е било празно. Гостите на хотела към този момент са настанени в други места.

Заради големите количества вода на улицата центърът към фамозния бул. „ Унтер ден Линден “ е затворен. Времето в Берлин е студено, минус 10 градуса и водата бързо замръзва.

„ Аквадом “ е най-големият цилиндричен аквариум в света. Той бе висок 16 метра с диаметър от 11,5 метра. Във вътрешността му имаше асансьор, с който посетителите разглеждаха рибите и безусловно плуваха с тях.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР