Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира отлична форма по време

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира отлична форма по време
Коментари Харесай

След Аустрелиън Оупън: Григор Димитров отстъпва в световната ранглиста

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров показва отлична форма по време на австралийското си турне, само че за жалост, жребият на Откритото състезание на Австралия не бе по никакъв начин благоразположен към него, противопоставяйки го още в третия кръг на бъдещия първенец и към този момент десеткратен притежател на трофея Новак Джокович. В откриващите си две срещи нашето момче не изпита никакви усложнения против Аслан Карацев и Ласло Джере и въпреки да сподели високо равнище на игра в дуела си против сърбина, то в последна сметка 22-кратният " мейджър " първенец съумя да пречупи съпротивата на родния ни представител в поредни сетове.

През предишния сезон българинът отпадна още във втория стадий, а тазгодишното му постигане до един кръг по-напред му подсигурява нови 45 точки в актива за международната класация. За страдание обаче, това не бе задоволително, с цел да запази досегашната си позиция в класацията и заради скока на Себастиан Корда през днешния ден хасковлията отбелязва декаданс от едно място до №29 в света.

Тепърва обаче първата ни ракета ще има опция да възвърне изгубената позиция и да напредне в класирането, защото му следва да се включи в три следващи съревнования - в Монпелие (6-12 февруари), в Ротердам (13-19 февруари) и в Марсилия (20-26 февруари).

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР