Най-добрият начин да се сложи край на световния икономически смут

...
Най-добрият начин да се сложи край на световния икономически смут
Коментари Харесай

Йелън: Прекратяването на войната в Украйна е най-добрият начин да се сложи край на икономическия смут

Най-добрият метод да се постави завършек на международния стопански ужас е да се спре войната в Украйна. Това съобщи ;инистърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън преди срещата на върха на Г-20 в Индонезия, съобщи Voice of America.

„ Прекратяването на войната на Русия е честен императив и най-хубавото нещо, което можем да създадем за световната стопанска система “, сподели Йелън пред кореспонденти на се срещна с френския си сътрудник Бруно льо Мер.

Високите цени на горивата и храните са измежду главните въпроси, които ще бъдат разисквани на срещата на върха. Йелън ще се надява да построи дипломатически напън за завършек на войната.

Домакинът Индонезия прикани за договаряния и спокойно разрешаване на спора, само че сходно на други членки на Г-20, в това число Китай, Южна Африка и Индия значително заобикаля да подлага на критика непосредствено Русия.

Очаква се на срещата на върха също по този начин да бъде разисквана нуждата от удължение на съглашение с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, което разрешава на жизненоважния украински експорт на зърно и торове да минават безвредно през Черно море. Настоящото съглашение изтича на 19 ноември.

Междувременно Льо Мер акцентира нуждата от противопоставяне на резултатите от съветската инвазия и по-специално върху растящите цени на горивата в Европа.

„ Наистина мисля, че първият въпрос, който имаме, е по какъв начин да понижим цените на силата и по какъв начин да се отървем от инфлацията “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР