Най-добрият интерес на детето е водещ. Няма как детето да

...
Най-добрият интерес на детето е водещ. Няма как детето да
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Срещите на Габриела с двете й деца на този етап са недопустими

" Най-добрият интерес на детето е водещ. Няма по какъв начин детето да бъде оставено при родител, който има малтретиращо държание, по отношение на детето. Няма по какъв начин да бъдат оставени децата в среда, която е рискова за развиването на детето. Тоест, когато изолираме всички тези фактори - ние ще издадем отчет, само че българският съд ще вземе решение къде е най-хубавата среда за развъждането на детето ",

Това съобщи Иванка Шалапатова - министър на труда и обществената политика във връзка връщането на Габриела Славова в ареста. Тя, дружно с майка й са упрекнати в убийството на Пейо Пеев. Апелативният съд през днешния ден промени мярката на Славова от домакински арест в " задържане под стража ". Майката Красимира Трифонова също остава в ареста. Магистратите одобриха, че все още са събрани задоволително доказателства, от които да се допусна, че двете дами са направили убийството в съучастничество, и в случай че са на независимост, могат да повлияят на следствието.

В правосъдната зала очи в очи застанаха бащата на Пейо Пеев и едната от обвинняемите за убийството на мъжа: Красимира Трифонова. Бившата дипломатка още веднъж криеше лицето си и даже се наложи съдът да й разпореди в залата да смъкна качулката си. Адвокатът й още веднъж изиска делото да се гледа при закрити порти преди всичко, тъй като Трифонова е обществена персона с дълга дипломатическа кариер, а също така юристите на другата обвинена Габриела Славова добави, че ще разискват обстоятелства от интимния живот на клиентката си.

Съдът отхвърли да гледа проблема при закрити врата. Съдебният състав означи, че в събраните доказателства няма нито едно, което да е от интимния живот на обвинените и даде преимущество на публичността на правосъдния развой, която е обезпечена от Конституцията. Прие, че на този стадий има задоволително доказателства, от които да се допусна, че майката Красимира Трифонова и дъщерята Габриела Пеева в съучастничество са умъртвили Пейо Пеев. Съдебният състав означи още, че грижите за двете деца на Габриела са предоставени на родителите на Пеев и затова няма нужда тя да е под домакински арест, с цел да се грижи за тях. Решението на съда беше чуто и от Велико Минков, който твърди, че е биологичния татко на 4-месечното бебе на Габриела.

" Аз персонално съм по-спокоен в този вид. Защото нямаше да съм спокоен в случай че обществените бяха дали и двете деца, освен за моето 4 месечно бебе, ами и другото дете се тормозя за него, да бъде при нея в " домашния арест ", не знам психолози щеше ли да има при тях. И се веселя, че в този момент даже да има срещи ще са в безвредна среда, няма да са в оня апартамент там ", сподели Велико Минков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР