Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от испанеца Карлос Алкарас

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от испанеца Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Григор Димитров се бори, но преклони глава пред Карлос Алкарас на Мастърс турнира в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от испанеца Карлос Алкарас с 2:6, 5:7 в мача, който продължи тъкмо час и половина. Така българинът не съумя да се класира на осминафиналите на шампионата от сериите " Мастърс " с награден фонд от 7,7 милиона евро.

В първия сет испанският младеж, който след броени дни ще навърши 20 години, бе безапелационен. Алкарас взе всичките си подавания и направи два пробива при сервисите на Димитров.
Алкарас проби още първото подаване на българина, а по-късно поведе с 2:0. В седмия гейм международният номер 2 още веднъж проби и поведе с 5:2, а по-късно взе сервиса си, без даже да даде точка на противника си. Първата част продължи малко певече от половин час.

Във втория сет Григор Димитров заигра на по-високо равнище и стартира да сервиса по-добре. Той взимаше решително геймовете на собствен сервис първоначално, а в в шестия стигна и до две точки за пробив, като осъществя втората за 4:2. Българинът обаче не съумя да затвърди положителния миг в играта си, като още в идващия гейм загуби сервиса си, без даже да успее да завоюва нито едно разиграване. Алкарас изравни, а по-късно двамата стигнаха и до 5:5. В този съдбоносен миг испанецът още веднъж направи пробив в основен миг, а по-късно завоюва и подаването си, като осъществя последната точка в мача с техничен пай удар.

Григор Димитров направи два пъти повече непредизвикани неточности от испанеца - 8 против 4, като имаше по-слаб % на извоювани точки на първи и втори сервис, както и при ретурите.

В идващия кръг Карлос Алкарас ще играе против Александър Зверев. Това бе и втора загуба на Димитров от два мача от този противник, като за първи път той отстъпи преди година на шампионата в Париж.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР