Най-добрият български тенисист Григор Димитров анализира загубата си от Данийл

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров анализира загубата си от Данийл
Коментари Харесай

Гришо след загубата: Мога много по-добре

Най-добрият български тенисист Григор Димитров проучва загубата си от Данийл Медведев в три сета на полуфиналите на US Open. Гришо направи много рецензии към играта си, откакто отстъпи с 6:7 (5), 4:6, 3:6.

“Като цяло беше добър мач. Мисля, че не ми доближи спечелването на няколко точки в избрани моменти. Да, 3:0 сета, само че съгласно мен резултатът не е точното отражение на срещата. Беше мач на високо равнище. Медведев игра доста добре, бори се крепко. В доста основни точки се оправи чудесно. Аз персонално имах две доста мощни седмици на US Open и за първи път стигнах до полуфинала. Това сигурно ще ми вдъхне доста положителна сила “, разгласи Димитров.

„ Не се показах добре в основните миг, изключително при сетпоинта в първия сет, а знаех какво до чакам от противника. Във втората част още веднъж направих неточности. Не съумя да печеля три точки при мой сервис. Данийл използваше корта доста добре, само че аз съм сериозен към себе си. Сигурен съм, че можех да се показва доста по-добре в избрани обстановки. В този миг обаче не желая да задълбочавам “, добави българският тенисист.

До момента нито един тенисист, роден през 90-те години, не е печелил шампионат от Големия шлем в ерата на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Гришо обаче има вяра, че Данийл Медведев е кадърен да постави завършек на тази серия.

„ Всичко е допустимо. Имаш късмет да играеш на финала и си задължен да се раздадеш до дъно на корта. Ако Медведев продължава по същия метод, играе в същия жанр, сигурно ще завоюва шампионат от Големия шлем “, призна Григор Димитров.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР