Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна

...
Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Ако правя нещо, ще е за България, не за мен

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна от Съединени американски щати, където надделя американеца Франк Мир в първото по рода си издание на " Triad Combat " в Арлингтън, Тексас.
Събитието, което опълчи боксьори против бойци от ММА и бе със смесени правила сред двата бойни спорта, приключи с главното събитие сред Кобрата и Мир, в което българинът нокаутира противника си в края на първия рунд.

Пулев има вяра в това, че ще получи трети късмет за международната купа в тежка категория и ще го оползотвори след провалите от Владимир Кличко през 2014 и Антъни Джошуа през 2019. „ Смятам, че съперникът не беше на моето равнище, не считам, че е чак толкоз огромно достижение. Не, не. В никакъв случай не остава на назад във времето, аз съм си боксьор. Това е близо до бокса, доста по-различно, има повече битки, само че си е г/д като бокса, просто по-мръсен бокс. Не единствено го имам вяра, то е изцяло действителен. Напълно действителна е тази опция, тъй като аз съм в десетката на тежка категория в света. Не виждам за какво не, 1-2 мача другата година, считам, че трети път е изцяло действително. Защо да не я взема купата в края на кариерата? “, стартира той.

„ Чувствам се съвършено, неповторимо, доста мощен, доста зареден – когато съм квалифициран, когато съм здрав, нямам травми, нещата се случват по друг метод. Отпреди Джошуа усъвършенствам формата си, работя върху десния удар, тъй като дълго време беше контузен, ще видите, че ще се върна още по-силен. Все още няма изясненост за идващ съперник, говорихме с „ Triad Combat “ за сходно шоу в България. Стъпка по стъпка, любовта се дава капка по капка, по този начин и в спорта. Нещата в професионалния бокс не са толкоз лесни на един въпрос и отговор, те са забавни, настрана класация, която по някакъв метод си има стъпала, с цел да се стигне до върха. И за този мач, нали двама души отново се отхвърлиха. Предвиждам забавна 2022 година “.

„ Правихме доста спаринги с Багата, научих доста неща, аз и пред американската телевизия споделих, че постоянно съм бил ученолюбив, особено по отношение на битката. Харесвам битката, един неповторим спорт. Виждате, че България, колкото и да е сложна обстановката, има светлина в тунела, България няма повече да бъде това, което беше. Имах срещи, трябваше да оправям документи по отношение на мача, имах и други задължения, видяхме се и с част от екипа на Металика, доста приятни и открити хора. Радвам се, че дребна България беше на такава сцена и съумя да победи. В последна сметка, това е спорт, не е война, би трябвало да бъдем спортсмени – когато виждам, че е в прав нокаут, за какво би трябвало да го наранявам? Изненадан съм, че остана прав след подобен удар “.

Кобрата бе безапелационен, че има още какво да даде на бокса. „ Имам още какво да дам на бокса, на бойните спортове, на България. Кубрат няма политически упоритости, в случай че може, ще помогне не за него, а за хората. Аз в случай че върша нещо, ще е за България, не за Кубрат. Хората и в Щатите на всички места ме стопират, отлично, неповторимо шоу – той е войник, огромно име, два пъти международен първенец, само че не е на моето равнище. Равносметката е, че не би трябвало да бъда толкоз самоуверен и смел, а да мисля и да кажа „ не “. Когато отида неопитен, никой не ми е отговорен, аз давам отговор пред себе си “, приключи най-хубавият ни боксьор в тежка категория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР