Словашкият премиер Роберт Фицо днес премина през контролна компютърна томография

...
Словашкият премиер Роберт Фицо днес премина през контролна компютърна томография
Коментари Харесай

Словашкият премиер Фицо премина през контролна компютърна томография след покушението

Словашкият министър председател Роберт Фицо през днешния ден мина през контролна компютърна томография на корема, откакто предходната седмица беше прострелян с четири патрона, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Той е в схващане и е контактен.

" Същевременно са подхванати спомагателни дейности за възстановяване на здравословното му положение “, заяви в изказване болничното заведение в централния словашки град Банска Бистрица.

Нападението предходната сряда, което е първото огромно нападение против европейски политически водач за повече от 20 години, сподели дълбокото политическо разделяне в словашкото общество.

Вицепремиерът Роберт Калиняк сподели в неделя, че животът на Фицо към този момент не е в заплаха, макар че положението му към момента остава прекомерно тежко, с цел да бъде изместен в столицата Братислава.

Министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок сподели в неделя, че е събран проверяващ екип, който би трябвало да откри дали обвиненият за нападението е работил самичък, както в началото се предполагаше.

Седемдесет и една годишният обвинен, разпознат от прокуратурата като Юрай Ц., е някогашен охранител в търговски център и създател на три сборника с лирика.

Разследващите би трябвало да открият дали той е бил част от група, която го е окуражила да извърши покушението, сподели Ещок.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР