Microsoft представи нова функция за Windows 11, наречена Recall. Този

...
Microsoft представи нова функция за Windows 11, наречена Recall. Този
Коментари Харесай

Microsoft представи Recall - функция за записване на всички действия на потребителите в Windows 11

Microsoft показа нова функционалност за Windows 11, наречена Recall. Този инструмент наблюдава и записва всички дейности на потребителя на компютъра. По този метод потребителят постоянно може да се върне към осъществяването на задания или разглеждането на уеб сайтове, с които е взаимодействал по-рано.

Обхватът на Recall, който Microsoft назовава още AI Explorer, е доста необятен. Той се употребява за записване на дейностите на потребителя в приложенията, по време на онлайн диалози, при разглеждане на уеб страници и други Инструментът демонстрира на времева линия, сходна на Timeline от Windows 10, на практика всички дейности на потребителя в Windows 11. С помощта на AI search потребителят може да прави поръчки на натурален език, с цел да откри някаква интересуваща го информация от предишното.

Функцията Recall няма да работи на всеки компютър с Windows 11. За да работи вярно, ще ви е нужен актуален компютър, основан на високопроизводителен процесор с вграден невронен копроцесор (NPU), който разрешава функционалности, основани на ИИ. Новата функционалност ще работи да вземем за пример на устройства с чипове Qualcomm Snapdragon X Elite Arm, които ще се появят на пазара по-късно тази година.

Функцията за припомняне ще изисква SSD диск от най-малко 250 GB на компютъра, с най-малко 50 GB свободно пространство. По подразбиране на компютър с 256-гигабайтов диск ще бъдат заделени 25 GB за запис на данни в Recall, което ще разреши информацията да бъде съхранявана в продължение на към три месеца. Потребителят може да разшири наличното пространство за предпазване на данни в настройките на компютъра. Старите данни ще бъдат автоматизирано изтрити, с цел да се запишат нови данни, незабавно щом се изчерпи количеството пространство, отделено за предпазване.

Microsoft дава обещание на потребителите, че информацията, индексирана с Recall, ще остане поверителна и ще се съхранява локално на устройството. Потребителите могат да спрат индексирането или да изтрият към този момент записани данни. Ако е належащо, тази функционалност може да бъде изключена изцяло.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР