Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова вече е на четвъртфинал на

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова вече е на четвъртфинал на
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира на четвъртфинал на турнира по тенис в Бостад

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова към този момент е на четвъртфинал на шампионата по тенис за дами на червени кортове в Бостад (Швеция), който е от сериите " УТА 125 " и с награден фонд 115 хиляди $ с помощта на волевата си победа над французойката Клое Паке.

Томова завоюва със 7:6 (14:12), 6:4 и в третия кръг ще спори с младата сръбкиня Олга Данилович, която по-рано през днешния ден преодоля съпротивата на шведката Тараба Валберг с 6:0, 6:2.

Първият сет беше извънредно оспорван, като Томова на първо време позволи да й бъде взето подаване и изостана с 2:3. Тя опита незабавно да върне брейка, само че пропиля четири благоприятни условия за пробив. Все отново резултатът беше подравнен 4:4 гейма и до края нито една от тенисистките не пропусна подаването си.

В тайбрека българката поведе с 6:2 и имаше четири сет-бола пред себе си. При резултат 7:6, при 8:7 и 9:8 тя още веднъж можеше да затвори частта. Вместо това разреши на французойката да вземе самодейността, да обърне хода на мача и на собствен ред да си сътвори два сет-пойнта. В последна сметка Паке загуби сервиса си за 12:12, след което българката измъкна сета.

Във втория сет Виктория Томова поведе с 4:1, реализирайки два пробива. Единственото й съмнение беше в осмия гейм, когато съперничката й изравни. Но българската първа ракета незабавно върна пробива. В последния десети гейм Томова избави две точки за пробив, само че при втория мач-пойнт беше прецизна и измъкна успеха след 2 часа и 34 минути игра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР