Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин се класира за волната програма

...
Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин се класира за волната програма
Коментари Харесай

Александра Фейгин се класира за волната програма на Европейското по фигурно пързаляне във Финландия

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин се класира за волната стратегия на Европейското състезание по фигурно пързаляне в Еспо (Финландия).

20-годишната Фейгин се подреди 17-а в късата стратегия, откакто получи за осъществяването си оценка от 54.31 точки (29.09 за механически детайли и 25.22 за съставни елементи на програмата). Това за нея е най-хубав резултат този сезон, само че е под опциите й. Тя извърши троен флип, композиция от троен тулуп-троен дебелак и двоен аксел.

Фейгин игра чисто, само че техническият панел беше изключително непоколебим към нея, отчитайки четвърт оборот по-малко за тройния флип и непълна ротация за комбинациятаот два тройни тулупа. Така крайната оценка за механически детайли при преразглеждането след края на осъществяването се оказа много по-ниска от тази, която се виждаше в действително време.

Общо 29 фигуристки участваха в надпреварата, а първите 24 се класираха за волната стратегия, която ще се организира в събота от 13.00 часа българско време. Фейгин ще бъде с осми стартов номер във втората от общо четири групи.

Родената в Русия Анастасия Гурбанова (Грузия( поведе след късата стратегия при дамите с рекордната в кариерата й оценка от 69.81 точки. Тя победи международната вицешампионка и любимка в конкуренцията Льона Фендрикс от Белгия, която получи 67.85 точки. Трета е дебютантката Кими Репонд от Швейцария с 63.83 точки, която е единствено на 16 години.

Гурбанова извърши композиция от троен флип - троен ритбергер, двоен аксел и троен лутц.

" Не беше идеално, само че направих всичко и се любувах на пързалянето. Трябва да не помни за късата стратегия и да вляза във волната с чиста глава и да си свърша работата ", съобщи грузинката.

Хендрикс направи троен флип и двоен аксел, само че сгреши при комбинацията от троен лутц - двоен дебелак.

" Разочарована съм от представянето си през днешния ден. Не беше съвършено и направих в действителност огромна неточност. Знам, че мога да се оправя доста по-добре и този сезон демонстрирах няколко доста положителни къси стратегии. Тук просто не се получи ", сподели многократната шампионка на Белгия.

Европейското състезание продължава довечера с волната стратегия при спортните двойки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР